6 Temmuz 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Azimo İskandinav ülkelerindeki para transfer hizmetini genişletiyor

Dijital para transfer şirketi Azimo, İskandinav ülkelerindeki müşterileri için hizmete 10 yeni ülke ekledi. Danimarka, Norveç ve İsveç’teki müşteriler Tayland, Vietnam, Hong Kong, Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Macaristan’daki bireysel banka hesaplarına para gönderebilecekler.

Yeni servis ile, alıcıların banka hesaplarına yerel para biriminde aktarımlar gerçekleşecek. Düşük oranlar, hızlı teslimat süreleri ve tüm banka hesapları için yüzde 100 uygunluk sunan Azimo, 10 yeni ülkeyi portföyüne eklemiş oldu.

Danimarka, Norveç ve İsveç’te yaklaşık 3,5 milyon göçmen veya yabancı ebeveynin çocukları yaşıyor. Her yıl yurt dışına 7 milyar dolardan fazla para gönderiliyor. Azimo da bu para transferi işlemlerini hem daha hızlı hem de daha kolay gerçekleşmesini sağlıyor.

Azimo’nun kullanıcı sayısı, Danimarka, Norveç ve İsveç’ten gelen transfer sayısı ile son on iki ayda yüzde 150’den fazla arttı. Filipinler, Nijerya ve Polonya da dahil olmak üzere diğer önemli ülkelerde de yakın zamanda hizmet verilmeye başlandı.

Azimo CEO’su Michael Kent, “Biz zaten Danimarka, Norveç ve İsveç’te müşterilere hizmet ediyoruz. Artık hizmetimizi daha fazla ülkeye genişletiyoruz, böylece daha fazla müşterinin dünya çapında çok daha iyi bir oranda para göndermesini sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sberbank, Google Pay desteği vermeye başladı

Sberbank ve Google iş birliği yaptı. Bundan böyle Sberbank müşterileri, online alışverişlerinde ödeme seçenekleri arasında Google Pay’i de bulabilecekler. İki dev isim arasında gerçekleşen anlaşma kapsamında, Rusya’daki online alışveriş sitelerinde Sberbank müşterilerinin Google Pay ile ödeme yapılabilmesi için yazılım aracı sunulacak.

Yayımlanan basın bülteninde, Google Pay’in ödeme işlemlerini önemli ölçüde kolaylaştırdığı söylendi. Satın alma işlemi gerçekleştirmek için, kullanıcının sadece Google hesabını seçmesi, eklenen kartlardan ödeme için bir kart seçmesi ve işlemi onaylaması yeterli oluyor. Servis, hem mobil cihazlarda hem de kişisel bilgisayarlarda popüler tarayıcıların çoğunda kullanılabiliyor. Alışveriş yapanların her yerde tek tip arayüze sahip olmaları, işlemlerin hem güvenliğini hem de kolaylığını artırıyor.

Edinburgh Napier Üniversitesi’nde fintech ders olarak okutulmaya başlandı

Edinburgh Napier Üniversitesi’nde, 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren fintech başlığı altında yüksek lisans derecesi başlatılıyor. Bu program kapsamında öğrenciler, dijital becerilerini finans dünyasıyla birleştirme şansına sahip olacaklar. Üniversitenin İşletme Okulu, halihazırda hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde sunulan çeşitli ek kurslara sahip. Bu kurslara ek olarak şimdi de finans teknolojileri ekleniyor. Öğrenciler fintech alanında master programına katılabilecekler.

Öğrenciler, finansal sektörde teknik farkındalıklarını geliştirmek için bankacılık ve siber güvenlik gibi konularda eğitim alacaklar. Finansal yönetim, veri ayrıştırma ve uluslararası mali suçler gibi konuları inceleme fırsatı bulacaklar. Dolandırıcılık önleme ve online kimlik konularının yönetimi hakkında bilgi edinme fırsatı da elde edecekler.