Düzenlediği C serisi yatırım turunu 55 milyon dolar fon elde ederek tamamlayan fintech girişimi Paidy, ödeme devi Visa’dan kritik bir ek yatırım aldı.

Japonya menşeli fintech ödeme girişimi Paidy, C serisi yatırım turunda 55 milyon dolar fon elde ettikten kısa süre sonra Visa’dan ek yatırım almayı başardı. Japon fintech startup’ı, Visa’dan gelen yatırım hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, kulislerde toplam yatırım miktarının 80 milyon doları bulduğu konuşuluyor.

Ödeme devi Visa’nın desteğini arkasına alan Paidy yetkilileri, elde ettiği yatırımı “yeni nesil dijital ödeme deneyimleri” geliştirmek için kullanacaklarını söylediler. Kredi kartı deviyle çalışmanın kendilerine avantaj sağlayacağını vurgulayan Paidy yöneticileri, kredi kartı penetrasyonunun yüksek olduğu Japonya’da, online alışverişleri daha kolay hale getirmek için yeni nesil çözümler üreteceklerinin sözünü verdiler.

Heves kıran güvenlik süreçleri basitleşiyor

Japonya’da kredi kartı kullanımı yüksek orana sahip olmasına rağmen, online alışverişlerde ürünlerin teslimatı esnasında nakit ödeme yapılmasının tercih edildiği biliniyor. Ülkedeki bu alışkanlığı değiştirmeyi hedefleyen Paidy, özellikle milenyum neslinin ekonomiye daha fazla katılımıyla birlikte dijital ödeme sistemlerine ağırlık verileceğini öngörüyor.

Firma tarafından yapılan araştırmada, nakit kullanma alışkanlığı olan tüketicilerin, kredi kartı kullanmanın daha zahmetli, nakit kullanımının ise son derece kolay olduğunu düşündükleri ortaya çıkmış. Ülkede her yıl ortalama 150 milyar dolar e-ticaret harcaması yapılırken, bunun yüzde 40’lık kısmı halen nakitle gerçekleşiyor. Japonya’daki online ödemelerde kullanılan güvenlik süreçlerinin, tüketicileri kredi kartı kullanma konusunda heveslerini kaçırdığını söyleyen Paidy yetkilileri, sundukları ödeme çözümleriyle tüm zahmetli işlemlerin geride kalacağını ifade ediyorlar.

Hedef 11 milyon kullanıcıya ulaşmak

Tüketicinin telefon numarasıyla, e-ticaret sitesine üye olunan e-posta adresini eşleştiren Paidy, ödeme esnasında tek kullanımlık onay kodu yollayarak tüm güvenlik prosedürlerinin tek adımda tamamlanmasını sağlıyor. Basit kullanımının yanı sıra, kredi kartı ödemelerine arka planda çalışan ve tüketiciye zorluk çıkarmayan ek güvenlik seçenekleri de ekleyen girişim, herhangi bir sorun olması durumunda geri ödeme imkanı da sunuyor.

1,5 milyon aktif kullanıcı hesabı olduğunu aktara Paidy, bu rakamı 2020 yılına kadar 11 milyona çıkarmayı hedefliyor. Bu iddialı hedefe ulaşmak için güvendikleri nokta ise büyük perakende firmalarıyla dirsek temasında olmaları. Paidy, sunduğu ödeme çözümlerini kendi sistemlerine entegre edecek online perakende firmalarıyla sürekli iletişim halinde.

Birden fazla kanaldan aynı anda alışveriş yapmak mümkün

Teknik altyapısını güçlendirmek için ek çalışmalar yapan Paidy ekibi, ödeme devi Visa’nın da ismini arkasına alarak yere sağlam basan adımlar atmanın peşinde. Perakende firmalarıyla yaptıkları anlaşmaların olumlu sonuç verdiğini gören firma, bu planı Visa’nın desteği ile birkaç basamak daha yukarıya çıkarmayı amaçlıyor.

Visa Asya Pasifik Bölge Başkanı Chris Clark, Paidy’i uzun zamandır takip ettiklerini, sanal kredi kartı çözümleri geliştirerek tüketicilere ulaştırdıkları hizmeti cazip bulduklarını ifade etti. Clark verdiği demeçte, Japonya’da yapılan online alışverişlerde, birden fazla kanalın aynı anda kullanılması durumunda tek noktadan ödeme yapmanın zor olduğunu söyledi. Paidy ise ortak entegrasyon araçları sunarak bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Dijital Banka Monzo “Unicorn” Olmaya Çok Yakın