11 Eylül 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Açık bankacılık standartlarının üçüncü sürümü yayımlandı

Açık Bankacılık Uygulama Kurumu (Open Banking Implementation Entity – OBIE), açık bankacılık standartlarının üçüncü sürümünü yayımladı. Yapılan güncelleme, Mart 2018’de yürürlüğe giren standartlarla önemli ölçüde benzerlik gösteriyor. AB’nin İkinci Ödeme Hizmetleri Yönergesine (Payment Services Directive 2 – PSD2) uygun bir çözüm oluşturan yetkililer, üçüncü parti yazılım geliştiricilerin sunduğu uygulamaları etkili bir şekilde kullanmak üzere altyapı meydana getirdiler.

Standartların önceki sürümlerinde, sadece işletme ve kişisel cari hesaplar kapsanırken, üçüncü sürümde her türden para birimi ile yapılan ödeme seçenekleri de (kredi kartları, ön ödemeli ve e-cüzdanlar) dahil edildi.

OBIE’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Imran Gulamhuseinwala, “Açık Bankacılık Standartları artık sadece İngiltere’de önemli bir inovasyon ve rekabetin itici gücü değil aynı zamanda sağlayıcılara da PSD2 uyumluluğu ile iyi desteklenmiş bir rota sunuyor. Çok daha geniş bir müşteri yelpazesine erişme yeteneği içeriyor. Firmaların üretebileceği hizmetleri büyük ölçüde artıracak ve sonuçta müşterilerin paralarını aktarmalarına, yönetmelerine ve daha fazlasını yapmalarına olanak sağlayacak” şeklinde konuştu.

SS&C, 1,5 milyar dolar karşılığında Intralinks’i satın aldı

Finansal hizmetler sunan ve yazılım destekli hizmetleriyle dünya çapında tedarikçi konumunda olan SS&C Technologies Holdings, resmi bir açıklama ile 1,5 milyar dolar karşılığında Siris Capital Group iştiraklerinden olan Intralinks firmasını satın almak adına kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Satın alma bedeli 1 milyar dolar nakde ek olarak 500 milyon dolar değerinde SS&C hisse senedi şeklinde ödenecek. Siris’in kurucu ve yönetici ortağı olan Frank Baker’ın karşılıklı olarak kabul edilen bir tarihte SS&C yönetim kuruluna katılacağı düşünülüyor.

Gerçekleşen satın alma işleminin ardından, SS&C’nin bankacılık müşterileri için geliştirdiği bulut tabanlı sanal veri çözümlerine yeni güvenlik prosedürleri eklenecek.

Intralinks, küresel bankacılık ve sermaye piyasası toplulukları için önde gelen bir finansal teknoloji sağlayıcısı konumunda. Şirket, kurumlar arasında bilgi akışını sağlayarak ve güvence altına alarak, birleşme ve devralmalar, sermaye artırımı ve yatırımcı raporlaması dahil olmak üzere stratejik girişimleri kolaylaştırıyor.

Augmentum Fintech, Unmortgage firmasına 2,5 milyon sterlin yatırım yaptığını açıkladı

Fintech risk sermayesi yatırımcısı olan Augmentum Fintech, İngiltere merkezli konut kiralama uzmanı Unmortgage’a 2,5 milyon sterlin yatırım yapacağını açıkladı. Elde edeceği bu ek yatırımla birlikte Unmortgage’a sağlanan toplam fon miktarı 10 milyon sterlin seviyesine ulaşacak.

Augmentum, mevcut yatırımcı Exponential Ventures ve diğer yatırımcılarla birlikte yatırım turunda önemli bir yer sağlamış oldu.

Unmortgage, ev sahibi olmak isteyenlere kendi bütçelerine uygun mortgage çözümleri üretiyor. Kişilerin sahip olmak istedikleri eve kolayca ulaşmalarını sağlayacak, evin gerçek değerinin sadece yüzde 5’inin ödendiği, “yarı-sahiplik yarı-kiracılık” şeklinde tanımlanan modeli geliştiriyorlar.

Augmentum Fintech CEO’su Tim Levene, “Potansiyel yatırımda aradığımız özelliklerin başında inovasyon için olgunlaşmış sektörde gerçekten yol gösterici olan bir iş olması yatıyor. Pek çok durumda ev sahipliği, insanlar için erişilemez durumda. Unmortgage modeli, insanların hem ihtiyaç duydukları hem de istedikleri evlere kolayca ulaşabilmeleri konusunda yenilikçi bir şekilde cevap veriyor” açıklamasını yaptı.