Resmi bir açıklama yayımlayan Moody’s, risk analitik çözümleri sunan fintech şirketi RiskFirst’i satın aldığını duyurdu.

Uluslararası mali araştırmalar düzenleyen Moody’s Corporation, varlık yönetimi ve emeklilik fonu toplulukları için risk analitik çözümleri sunan finans teknolojileri şirketi RiskFirst’i satın aldığını ifade etti. Satın almanın ardından Moody’s Analytics departmanının risk çözümlerinin sayısı ve kalitesinin artacağı söylendi.

RiskFirst girişimi, kendi bünyesinde geliştirilen PFaroe isimli platform aracılığıyla, hem ABD hem de İngiltere’de 3 binden fazla planı ve 1,4 trilyon dolar varlığı yönetiyor. RiskFirst ayrıca; bağış, vakıf ve varlık yöneticileri de dahil olmak üzere kurumsal yatırım pazarı için de yenilikçi çözümler sunuyor.

Kendi analitik çözümlerinin kapsamını artırmak için böyle bir hamle yaptıklarını ifade eden Moody’s yetkilileri, anlaşmanın mali detayları hakkında açıklama yapmadılar.

Satın alma ile Moody’s’in Analytics’in kabiliyetleri artacak

Varlık yönetimi ve emeklilik fonu sektörleri için risk analitik çözümleri sağlayan RiskFirst, Moody’s Corporation tarafından satın alındı. ABD ve İngiltere’de aktif biçimde kullanılan RiskFirst risk çözümleri, Moody’s’in Analytics’in kurumsal hizmetlerine dahil olacak.

Moody’s Analytics Başkanı Mark Almeida, “RiskFirst, satın alma ve varlık sahipliği ekosisteminin merkezinde yer alan önemli bir marka. Ayrıca yüksek kaliteli ürünlere ve alanında uzmanlığa da sahip. RiskFirst şirketi tarafında geliştirilen platform, Moody’s’in Analytics ürünü ile birleşince, bize sadece önemli fırsatlar sunmayacak, aynı zamanda satın alma ve varlık sahibi topluluğuna yeteneklerimizi genişletme şansını da verecek” açıklamasında bulundu.

Moody’s’in resmi bildirisinde varlık sahiplerinin; finansal yönetim, finansman ve sermaye yönetimi konularında günbegün daha sofistike çözümlere ihtiyaç duydukları ifadesi kullanıldı. Gerçekleşen bu satın alma sayesinde, RiskFirst’in platformunun analitik yeteneklerini kullanarak firmanın genişletmesi ve değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılaması konusunda fırsatlar doğuracağı bilgisi verildi.

RiskFirst CEO’su Matthew Seymour, “Moody’s’in Analytics’in sahip olduğu ölçeği, erişim gücü ve yetenekleri, RiskFirst’in halihazırdaki çözümleriyle ve geniş müşteri tabanıyla birleşince, satın alma kurumları ve varlık sahipleri için güçlü bir değer oluşturacaktır. Bu anlaşma, RiskFirst’i başarılı kılan unsurların daha da gelişmesine vesile olacak, teknik açıdan daha üst seviye bir hizmet modeli biçimine dönüşmesini mümkün kılacaktır” şeklinde konuştu.

Visa CEO’su: “Türkiye’nin En Büyük Fintech Şirketi ininal ile Ortaklık Kurduk”