Starling Bank, Avrupa’daki yeni pazarlara açılmak için ihtiyaç duyduğu 38 milyon dolar yatırımı almayı başardı.
İngiltere menşeli dijital bankacılık girişimi Starling Bank, hem B2B (Business to Business – İşletmeden İşletmeye) çözümlerinin kapsamını artırmak, hem de Avrupa’daki yeni pazarlara açılmak için ihtiyaç duyduğu yatırımı aldı. Düzenlenen yatırım turunda 30 milyon sterlin (yaklaşık 38 milyon dolar) elde eden girişim, genişleme planını en kısa sürede devreye sokmaya hazırlanıyor.
Neobanka olarak tabir edilen, sadece dijital kanallar üzerinden bankacılık çözümleri sunan fintech girişimi Starling, Merian Chrysalis Investment Company Limited liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 20 milyon sterlin elde etti. Starling Bank’ın halihazırdaki yatırımcıları arasında bulunan JTC ise, yatırım turuna ek olarak 10 milyon sterlin ilave fon sağladı.
Mayıs 2017’de uygulamasını kullanıma açan fintech girişimi Starling, 930 bin aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Yayımlanan istatistikler, birkaç hafta içinde 1 milyon müşteri barajının aşılacağını gösteriyor.
Kurulduğundan bu yana topladığı yatırım miktarı 263 milyon sterline ulaştı
B2B hizmetlerinin kapsamını genişletmek ve Avrupa’daki yeni pazarlara açılmak için yatırım turu düzenleyen Starling Bank, 30 milyon sterlin fon elde etti. Bu yılın şubat ayında, yine Merian Global Investors önderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 75 milyon sterlin elde etmişti. Starling ayrıca, The Royal Bank of Scotland bankasının geri ödeme fonundan 100 milyon sterlin fon da almıştı. Fintech girişimi böylece, kurulduğu günden bu yana aldığı yatırım miktarını da 263 milyon sterlin seviye çıkardı.
Starling Bank Kurucusu ve CEO’su Anne Boden, “Merian Chrysalis tarafından gelen 20 milyon poundluk bu yatırım, Starling’in hızlı büyümesini destekleyecek, haftalar içinde bir milyon müşteriye ve 1 milyar sterlin hacme ulaşmamıza yardımcı olacak. Avrupa’da daha fazla insanın Starling uygulamasından faydalanabilmesi için küresel genişlememizi hızlandırmamıza da faydası olacak” açıklamasında bulundu.
Perakende, KOBİ ve Hizmet Olarak Bankacılık (Banking as a Service) müşterilerine alternatif seçenekler sunmak için bu platformu kurduklarını söyleyen Boden, “Projemizi İngiltere’de başlatmak ilk adımımızdı. Hedefimiz, bu yıl Avrupa’daki anlaşmalarımızla başlayarak, yeni nesil bir küresel ve dijital bankacılık platformu oluşturmak” ifadelerini kullandı.
Brexit sonrası hamlelerini sıklaştıran Starling yöneticileri, Avrupa’ya hizmet vermeye devam etmek için İrlanda’da görüşmeler yapmışlardı.