Oyunlaştırma tabanlı performans, sadakat yönetimi ve eğitim çözümleri sunan INOOSTER, 700 Bin Dolar yatırım aldı.
Inooster, TechOne VC ve Logo Ventures liderliğinde; APY Ventures Fintech GSYF ve APY Ventures Start-up GSYF’nin de dahil olduğu yatırım turunda 700 Bin Dolar yatırım aldı.
Yazılım geliştirme, kullanıcı deneyimi, oyunlaştırma ve yönetim alanlarındaki toplamda 15 senelik girişimcilik ve kurumsal çalışma tecrübelerine sahip Murat Yılmaz tarafından 2016 yılında kurulan Inooster, teknoloji ve insanı bir araya getirerek, global pazarda kendisine yer bulabilecek nitelikli bir oyunlaştırma tabanlı platformu hayata geçirdi. Oyunlaştırma dinamikleri ile birlikte insan psikolojisini merkeze koyarak geliştirilen platform; performans, motivasyon ve sadakat gibi kavramların yenilikçi yaklaşımlarla yönetimine odaklanarak kurumların verimliliğini artırıyor. Bununla birlikte B2B2C ürün ve hizmetlerle geniş kullanıcı gruplarına yönelik ürünleri de piyasaya süren Inooster, bu yatırım turuyla birlikte 2022 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı faaliyetlerine odaklanmayı, önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği SaaS ürünlerle global pazardan müşteri kazanımlarını arttırmayı hedefliyor.
Oyunlaştırma dikeyinde bulunduğu coğrafyada lider konumda olan Inooster, halihazırda 24 kişilik ekibi ile Fortune 500 şirketleri arasında yer alan kurumsal firmalara aktif olarak hizmet veriyor. Şu sıralar gündemde olan ve etki alanı ile dünyanın sayılı oyunlaştırma projelerinden birisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Yürü Be İstanbul” projesinin tüm süreçlerini tasarlayıp geliştiren Inooster, milyonlarca datayı başarılı bir şekilde işleyip yönetebilme kabiliyetiyle de altyapısının gücünü gözler önüne seriyor.
“Ürünümüzü global pazarlara taşımayı hedefliyoruz.”
Inooster’ın kurucusu Murat Yılmaz, yatırım sonrası yaptığı değerlendirmede yeni dünya düzeninde motivasyon ve sosyalleşme kavramlarının nasıl yönetileceğine ilişkin çok fazla kafa yorulacağını öngörüyor. Yılmaz: “Performans, motivasyon ve sadakat yönetiminde en önemli unsurun oyunlaştırma olacağına inanıyorum. Oyunun gücü ile insanlar habitatları içerisinde daha fazla var olabiliyorlar. Bu yaklaşımdan hareketle artan rekabet ortamında başarılı olabilmek, rakiplerden ayrışabilmek ve son kullanıcı ile doğrudan bağ kurabilmek için oyunlaştırma eşsiz bir kaynak olarak öne çıkıyor.” dedi.