Ödeme kuruluşu PayTR’ın yeni pazarlama direktörü Burçin Türkmen oldu.

Türkmen bundan böyle PayTR’da, mevcut pazarlama ekibini büyüterek marka kimliğinin ve iletişiminin düzenlenmesini sağlayacak. Bunun yanı sıra mevcut B2B pazarda müşteri havuzunun büyütülmesi için performans bazlı yeni iletişim kanallarının pazarlama operasyonlarına eklenmesi adına çalışmalara başlayacak.

Burçin Türkmen kimdir?
1986 İstanbul doğumlu olan Burçin Türkmen, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Yellow Pages LLC şirketinde dijital sektöre adım attı, sonrasında AuraMedia ve ROIPUBLIC gibi pazarın önemli ajanslarında görev aldı. Google Adwords’un Türkiye pazarına fiilen girmesiyle birlikte hareketlenen online dünyada 30’dan fazla online ürün ile 100’den fazla KOBİ ve kurumun dijital dönüşümüne destek oldu.

Avansas ile birlikte marka tarafına adım atan Türkmen, Avansas’ın dijital pazarlama ve e-ticaret faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu olarak yaklaşık 3,5 yıl çalıştı. Google Adwords başta olmak üzere dijital performans kanallarının düzenlenmesi ve yeni dijital kanalların oluşturulmasında etkin rol aldı. Müşteri deneyimini artırmak adına çeşitli araçlarla çalışmalar yürüttü, RFM segmentlerini kullanarak otomasyonlar oluşturulmasına destek verdi ve bu operasyonları yönetti. Son dört yıldır Cimri’de pazarlama müdürü olarak görev yapan Burçin Türkmen, dijital ve marka pazarlama operasyonlarının yeniden düzenlenmesi ile yeni marka imajı ve stratejisinin oluşturulmasından sorumlu oldu. Bu süre zarfında birçok ürünün geliştirilmesinde ve pazarlama süreçlerine eklenmesinde de etkin rol oynayan Türkmen, yeni gelir kalemleri yaratılmasına destek oldu.

E-Ticaret sektöründe birçok başarıya imza atan Burçin Türkmen, pazarlama alanında edindiği kıymetli bilgi birikimi ve deneyimiyle PayTR’ın 2025 yılı hedeflerine ulaşmasına destek olmak üzere pazarlama direktörlüğü görevini üstlendi.