Bankacılık, perakende ve finansal hizmetler sektörlerinde 24 yıllık deneyime sahip Burcu Durmaz, PayTR’ın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CHRO) oldu.
Finansal teknolojiler alanındaki 17 yıllık deneyimiyle 200 binden fazla üye iş yerine yeni nesil ödeme çözümleri sunan PayTR, yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bankacılık, perakende ve finansal hizmetler sektörlerinde 24 yıllık deneyime sahip Burcu Durmaz, PayTR’ın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CHRO) oldu.
Ağustos 2026 itibarıyla görevine başlayan Burcu Durmaz, PayTR’ın insan ve kültür stratejilerini şekillendirerek; yetenek ve liderlik yapılarının geliştirilmesi, organizasyonel gelişim ve iş gücü planlaması başta olmak üzere şirketin büyüme hedeflerini destekleyen tüm süreçlerden sorumlu olacak.
İnsan Kaynaklarında 24 Yıllık Deneyim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Burcu Durmaz, kariyerine bankacılık sektöründe başladı. Fortis Bank ve QNB Türkiye’de İnsan Kaynaklarının farklı alanlarında yöneticilik görevleri üstlendi. QNB İnsan Kaynakları Planlama ve Strateji Yönetimi Müdürü olarak organizasyonel dönüşüm, verimlilik, iş gücü planlaması ve işveren markası çalışmalarına liderlik etti. 16 yıllık bankacılık deneyiminin ardından Alshaya Group Türkiye’ye katılan Durmaz, burada Organizasyonel Gelişim ve Yetenek Yönetimi Müdürü, Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü ve yaklaşık üç yıl boyunca ise İnsan Kaynakları Grup Müdürü olarak görev yaptı. Ardından Dünya Varlık Yönetim’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak İnsan Kaynakları ve İdari İşler fonksiyonlarını yönetti. Çok uluslu ve matris organizasyonlardaki deneyimi boyunca üst yönetim ve ilgili paydaşlarla yakın iş birliği içinde çalışan Durmaz, İnsan Kaynakları fonksiyonunun iş hedefleriyle bütünleşmesi, organizasyonel gelişim, yetenek yönetimi ve iş gücü planlaması alanlarında önemli projelere imza attı.
