Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe’nin 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentileri Fintechtime Kış 2022 Ocak & Şubat sayısında yer aldı.

Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe’nin 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentilerini aşağıda bulabilirsiniz.

 

Hizmet ve ödeme çözümleri alanının lider dijital platformu Ticket Restaurant Edenred olarak dünyada yemek kartı sektörünü inşa eden şirketiz. Bugün global yapılanmamızla 46 ülkede, 10 bin çalışanımız ile 850 binden fazla müşterimizin 50 milyon kart kullanıcısına 2 milyon üye kuruluşla hizmet sağlıyoruz. Türkiye’yi de yemek kartı sistemiyle tanıştıran pazar lideri şirket olarak, ülkemizde 30 bini aşkın kurumsal müşterimizin 1,5 milyonu aşkın çalışanına 50 bin üye restoran, kafede ve binlerce akaryakıt istasyonunda hizmet veriyoruz. “İş hayatınızın her gününde yanınızdayız” mottomuz çerçevesinde şirketlerin verimli bir kurumsal gider yönetimi sağlamalarına yardımcı oluyoruz.

Ticket Restaurant Edenred olarak güçlü temellerimiz sayesinde pandemiyle gelen belirsizliklere rağmen bu yılı da başarıyla geride bıraktık. Dijitalleşme ve finansal teknolojilere yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu daha net bir şekilde ortaya koyan 2021 yılında, zorluklar karşısında dayanıklılığımızı ve toparlanma kapasitemizi gösterdik. Teknolojik uzmanlığımız ve çevik organizasyon yapımız, dijital dönüşüm geçiren pazarlarda yeni fırsatları yakalamamızı elverişli hale getirdi. Restoranların açılması paket servisle ayakta kalmaya çalışan üye işletmelerimiz, kullanıcılarımız ve tabii bizim için olumlu sonuçlar yarattı. Ayrıca pandemi nedeniyle yemekhane ve catering hizmeti alan ya da kendi mutfağında yemek yaptıran şirketler hijyen kaygısıyla yemek kartı kullanımına yöneldi.

Yılın en önemli gündem maddelerinden biri yine tasarruftu. Biz de “Tasarruf bizim işimiz” diyerek şirketlere tasarruf ettiren akıllı çözümler geliştirmeye devam ettik. Bir ürüne adını veren, pazar lideri marka olmanın sorumluluğuyla Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ile düzenlediğimiz webinarlarda şirketlerde vergi istisnası ve tasarruf bilincini artırmayı amaçladık. Öğle yemeği hakkının uzaktan veya hibrit çalışmada da devam etmesi gereken bir yan hak olduğu bilincini artırmak için çalıştık. Müşteri Tutkusu projesini hayata geçirerek müşterilerimiz, üyelerimiz ve son kullanıcılarımızın memnuniyetini ölçmek ve deneyimlerini iyileştirmek için yeni yol haritaları oluşturmak üzere düzenli Net Tavsiye Skoru (Net Promoter Score) anketleri yaptık. Memnuniyetsizliğini yansıtan paydaşlarımızla başta ben olmak üzere tüm üst yönetim ekibimiz ve her kademeden arkadaşlarımız görüştük. Bunlara ek olarak sektörde bir ilk olan Android tabanlı POS cihazlarını üye işyerlerinin kullanımına sunduk. Ayrıca online alışveriş hizmetimizle Ticket Restaurant Yemek Kartlarının internet üzerinden yapılacak alışverişlerde de kullanılabilmesine imkân tanıdık. En önemlisi de sürdürülebilirliğe verdiğimiz önem doğrultusunda 2022 yılında tüm kartlarımızı çevre dostu olacak şekilde üretmek için hazırlıklarımızı tamamladık.

2022’de pazardaki liderlik konumumuzu pazar payımızı artırarak korumayı ve bu pazarı büyütmeyi hedefliyoruz. Yapay zeka, dijitalleşme ve inovasyon çalışmalarımıza artan bir ivmeyle devam edeceğiz. Tüm paydaşlarımızın hayatının kolaylaşması için operasyonel mükemmellik, süreç sadeleşmesi ve kusursuz müşteri deneyimi üzerine projelerimizi sürdüreceğiz. Varoluş amacını ‘Bağları zenginleştirerek güçlendiriyoruz. Daima, daha iyisi için’ olarak tanımlayan bir şirket olarak tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmaya önümüzdeki dönemde de gayret edeceğiz.