Paymes Kurucu Ortağı Şehlem Akbulut’un 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentileri Fintechtime Kış 2022 Ocak & Şubat sayısında yer aldı.

Paymes Kurucu Ortağı Şehlem Akbulut’un 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentilerini aşağıda bulabilirsiniz.

2021 yılı pandemi etkisinin kısmen azaldığı ancak pandemi döneminde edinilen alışkanlıkların daha derin şekilde iş yapış şekillerini etkilediği bir yıldı. Fintech sektörü içinse oldukça hareketli geçti diyebiliriz. Kullanıcıların dijital taleplerine en önemli ve başarılı çözümleri geliştiren fintechlere 2021 yılında ilgi daha çok arttı. Bunun yanı sıra ekosistemi düzenleyen ve önünü açan önemli regülasyonlarla da karşılaştık. Uzaktan müşteri edinimi, açık bankacılık düzenlemeleri gibi önemli regülasyonlar 2021’de sektörü önemli ölçüde etkiledi. Fintechler için yeni fırsat kapıları açan bu regülasyonların 2022’de de devam edeceğini düşünüyoruz. Bu durum ekosistemin gelişimi ve sektörde daha çok oyuncunun yer almasını destekliyor.

Paymes için 2021 yılını baş döndürücü olarak tanımlayabiliriz. İşlem hacimlerimiz diğer yıllara oranla katlanarak arttı. Çünkü pandemi sosyal ticarete olan ilgiyi arttırdı. Bunun yanı sıra sosyal medya üzerinden satış yapanlara yönelik getirilen vergi muafiyeti düzenlemeleri sektörün canlanmasını sağladı. Paymes kullanıcıları için pek çok yeni özellik duyurduk. Gelir Paylaşım Modelimizi hayata geçirerek hem kurumsal hem de bireysel müşterilerimize ek gelir kazanma imkânı sunmaya başladık. 2021 yılı ekibimizin de genişlediği pek çok yeni iş arkadaşı edindiğimiz bir yıl oldu. Buna ek olarak genç yöneticileri iş hayatına kazandırmak amacıyla Paymes Genç Yetenek programını hayata geçirdik. Türkiye’nin en genç fintech şirketleri arasında yer alan bir girişim olarak geleceğin yöneticilerini hem dijital becerilerle donatmaya hem de onlara geleceğin fintech dünyasında sağlam bir kariye kurgulamaya odaklanıyoruz. Programda yer alan yönetici adaylarımız program boyunca Paymes paydaşlarından, Paymes’in iş ortaklarından, Paymes yöneticilerinden ve global fintech şirketi yöneticilerinden çeşitli eğitimler alıyorlar. Fintech ve özellikle girişim ekosistemi bağlamında kritik bir program olduğunu düşünüyoruz. 2022 yılında da bu programı yineleyeceğiz.

2022 yılını sektör için büyümenin süreceği, başarılı iş birliklerinin, birleşmelerin, yurtdışı açılımlarının olacağı hareketli bir yıl olarak görüyoruz. Ancak ekonomik belirsizlikler ve kurdaki dalgalanmaların da sektörü negatif anlamda etkilememsi için önlemler alınmasını elzem olduğuna inanıyoruz. Paymes olarak 2022’ye önemli bir duyuruyla girmeye hazırlanıyoruz. Bu yıl bizim için heyecan ve yeniliklerle dolu bir yıl olacak. 2022 yılında da kullanıcılarımıza destekleyici ve tamamlayıcı çözümler sunarak sektörü geliştirmeyi sürdüren öncülerden olmayı hedefliyoruz.  Paymes olarak ülkemiz için sağlıklı bir yıl diliyoruz.