Vepara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Volkan Üstün, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı. 

Vepara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Volkan Üstün’ün, Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

İnsanların finans deneyimini alışılagelmişin dışına taşıyıp, alternatifli finans ve teknoloji çözümlerini tek bir çatıda sunma fikriyle başladı hikayemiz. 2020’de kurulup hazırlıklarını tamamladığımız iki yılın ardından, 2022’de lisansımızı aldık ve ekim ayında ekibin başına geçtim. Ödeme ve E-para sektöründe 12. senem bitiyor. 2001 yılında Garanti Bankası’nda başlayıp, ardından Master Card ve daha birçok fintech şirketinin c-level pozisyonlarında tecrübem edindim.

Ekipteki arkadaşlarım da keza aynı şekilde yıllardır finans ve teknoloji alanında oldukça tecrübeli meslektaşlarım. İlk katıldığım dönemde Vepara bünyesinde birkaç kişiden oluşan çekirdek bir kadro vardı. Bugün ise günden güne büyüyen, kullanıcılarımızın tüm Fintech yolculuklarında anbean yanlarında yer alabilme hedefiyle büyük bir özveri ile çalışan bir ekip var. Şimdi o ekiple beraber yereldeki ve ulusaldaki tüm tecrübelerimizi bir potada eritip Vepara’yı uçtan uca hizmet veren ve küresel ölçekte adından söz ettirecek bir Super APP haline getireceğiz.

Bugün küresel e-ticaret ödemelerinin lider konumundaki dijital ve mobil cüzdanların, 2025’e gelindiğinde pazar paylarını %60’lara çıkaracağı düşünülüyor. Küresel ekonominin dijitalleşmesiyle fiziksel nakit kullanımı 2025’te %9,8’e kadar gerileyecek. Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı Türkiye E- Ticaret raporuna göre; Türkiye’de e-ticaret yüzde 116’lık artışla 348 milyar TL olarak gerçekleşirken, e-ticaretin genel ticarete oranı yüzde 5 artarak 18,5 oldu. Vepara’nın ayrışacağı nokta da her şeyden önce kullanıcılara alternatifli ödeme yolları sağlamak, en hızlı POS altyapısını sunmak, kullanıcılara gerçekten faydası dokunacak cüzdan ve ön ödemeli kartlarla alışılagelmişin dışına çıkmak ve bütün finansal çözümleri tek bir platformda toplamak.

Sürekli değişen ve gelişen finansal teknoloji alanında bizler de kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına hizmetlerimizi geliştirmek ve ürün yelpazemizi genişletmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elektronik para ve ödeme hizmetleri lisansımızla yeni yılda ivmeli bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz. Güvendiğimiz diğer bir ürünümüz WaaS (Wallet as a Services). Bu ürünü lisansı olmayan ama cüzdanla ödeme sağlamak isteyenlere sunuyoruz.

Üstelik şirketlerin kendi marka ve arayüzleri ile. Yani markalar lisans, regülasyon, bilgi, ekip ve yatırım gerektirmeden kendi finansal çözümlerini, dijital cüzdanlarını, ön ödemeli kartlarını ve sadakat programlarını kendi müşterilerine sunabilecek.

Gelecek dönemde hızlı gelişen dijitalleşme ile birlikte nakitsiz toplumun daha da yaygınlaşacağını biliyoruz. 2023 yılına hızlı bir giriş yapmayı ve hedeflerimizi sürekli  gelişen finansal teknolojilere göre yenileyerek, sağlam ve ivmeli adımlarla ilerlemeyi planlıyoruz. Tüm bunlarla beraber değer yaratacak birçok ürün ve servisimizle sektöre farklı bir soluk kazandıracağız. Finansal ihtiyaçlara yenilikçi çözümler üretiyoruz. Yeni yılda değer yaratacak birçok ürün ve servisimizle karşınıza çıkacağız.