Visa Avrupa İnovasyon Programı dördüncü dönem mezunu Qumpara‘nın Kurucu Ortağı Nihan Gür ile Fintechtime Nisan sayısı için bir araya gelerek sorularımızı ilettik.

Girişiminizi ve kuruluş hikayenizi sizden dinleyebilir miyiz?

Qumpara dijital bir ödüllendirme platformu. Mobil uygulamamızda anons ettiğimiz kampanyalar ile alışverişçiler çevrelerindeki satış noktalarından günlük ihtiyaçlarına yönelik faydaları keşfediyorlar. Alışverişlerden sonra da fatura ya da fişini uygulamaya yükleyerek promosyondan yararlanmak mümkün hale geliyor.

Qumpara ile hem anında bir dijital hediye çeki ya da kupon hem de bizim Qum adını verdiğimiz para birimimizle bir dijital para kazanıp biriktirdiği paraları yine çeşitli iş ortaklarımızdan dijital ödüllere dönüştürebiliyor.

Tüketim markaları açısından baktığımızda bu markaların, farklı tüketici gruplarının ihtiyaçlarına göre esnek promosyon kurguları yaratmasını ve dinamik şekilde yönetebilmesini sağlıyoruz. Ve elde ettiğimiz veri ile bu alışverşçileri daha iyi anlayabilmesine yardımcı oluyoruz. Böylece sürekli bir satış artış etkisi yaratabiliyoruz.

Özetle Qumpara markalar ve perakendeciler için, bir yandan fiyat stratejisini korurken, bir yandan da alışverişçisine net fayda sunabilmesini sağlıyor ki günümüz ekonomik koşullarında bu daha da önemli hale geldi. 

 

 

Visa Avrupa İnovasyon Programı’na katılmaya nasıl karar verdiniz?

Pazara çıktığımız andan itibaren Qumpara alışverişin fiziksel ve dijital dünyaları arasında bir köprü oldu. Stratejik olarak bu iki dünya arasındaki köprü fonksiyonunu daha da geliştirmek ve alışverişin ödeme aşamasında da fayda sunmak adına Qumpara’ya ödeme fonksiyonları katma noktasına geldik. Ve bu adımı atarken stratejik olarak bize en doğru katkıyı sağlayacağına inandığımız için Visa Avrupa Inovasyon Programı’na katıldık.

 

Visa Avrupa İnovasyon Programı girişiminize nasıl bir katkı sağladı?

Visa Avrupa Inovasyon Programı, bizim fintech alanındaki yeteneklerimizi geliştirmemiz için çok önemli bir fırsattı. Program bizim gerek yurt içinde gerekse yurt dışında fintech ekosistemindeki doğru partnerlerle bir araya gelmemizi sağladı. Özellikle yurt dışı açılımlarımızı yaptığımız bu dönemde yurt dışı yatırımcılar ve Visa iş ortakları ile bir araya gelerek planlarımızın hızlanmasına katkı sağladı. 

Biz lansmanımızı 2017 senesinde yaptık. O günden beri de 300’ün üzerinde ulusal ve uluslararası markaya hizmet verdik, veriyoruz. Şu anda 2 milyonu aşan kullanıcımız var ve bugüne kadar dağıttığımız ödül değeri 200 Milyon TL’yi aştı, ki markalara yarattığımız satış 3,5-4 Milyar TL değerinde.

Önümüzdeki aylarda cüzdan fonksiyonlarımızı devreye alarak, ödeme araçlarının bugüne kadar daha perakende firmalarına sağladığı faydaları raftaki ürünü olan tüketim markalarına taşımayı hedefliyoruz.  Halihazırdaki 2 milyondan fazla Qumpara kullanıcısının ödeme aracı olarak da uygulamayı kullanmasını hedefliyoruz.

Bir diğer önemli adım yurt dışı açılımlarımız. Geçtiğimiz aralık ayında Azerbaycan, Almanya ve İngiltere’de uygulamayı lanse ettik. Bu ülkelerdeki operasyonumuzu stabil hale getirerek yeni ülkelere açılmak, 2023 için öncelikli planımız.

 

Program ile ilgili detayları Fintechtime Nisan sayısında bulabilirsiniz.

Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 2023 dönemi başvuru süreci başladı