Visa Avrupa İnovasyon Programı dördüncü dönem mezunu MonoPayments’ın Kurucusu Hüseyin Mert ile Fintechtime Nisan sayısı için bir araya gelerek sorularımızı ilettik.

Girişiminizi ve kuruluş hikayenizi sizden dinleyebilir miyiz?

Finans profesyoneli Kemal Martı ile birlikte kurduğumuz MonoPayments ile uçtan uca “No Code” ödeme çözümleri sağlıyoruz. Kurucu ortakların farklı sektörlerden gelmelerinin iyi bir sinerji yarattığını düşünüyoruz. İşte bu yüzden MonoPayments’ı sadece yazılım şirketi olarak değil, finansı çok iyi bilen bir yazılım şirketi olarak tanımlıyoruz.

Güncel yasal mevzuatlarla uyumlu, ölçeklenebilir, minimum kaynak tüketen, hızlı adapte olabilen, ‘’No Code’’ hazır ürünlerimiz TCMB, SPK ve BDDK mevzuatlarında istenen bilgi teknolojileri gereksinimlerini tamamen karşılıyor. Ayrıca İngiltere ve Avrupa Birliği ödeme sistemleri standartlarıyla da tamamen uyumluyuz. 2016’dan bugüne yaptığımız yatırımlar sayesinde, müşterilerimizin dünyaya açılmaları için globaldeki birçok finansal kurumla entegre hale geldik.

Kısacası, özellikle fintech alanında uzmanlaşmış geliştirme ekibimizle anahtar teslim çözümlerimizi sunarken müşterilerimize, “Siz business kısmına odaklanın geri kalan bütün teknik altyapıyı bize bırakın” diyoruz.

E-cüzdan ve WaaS (wallet as a service), payment gateway, açık bankacılık alanında ürünlerimizi müşterilerimize sunarken ayrıca bir dijital bankanın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 

Elektronik para ve ödeme kuruluşları, portföy yönetim şirketleri, e-ticaret platformları, super app’ler, açık-kapalı cüzdan ihtiyacı olan şirketler MonoPayments’ın alt yapısını kullanıyorlar.

 

 

Visa Avrupa İnovasyon Programı’na katılmaya nasıl karar verdiniz?

Visa Avrupa İnovasyon Programı’na, pazardaki ihtiyaçları daha yakından analiz etmek ve fintech inovasyonlarına öncülük edebilmek için katıldık. Programın daha önceki yıllardaki mezunlarını inceleyip ve katettikleri yolu görünce programın sadece Türkiye için değil bütün dünyaya hitap ettiğini gördük.

 

Visa Avrupa İnovasyon Programı girişiminize nasıl bir katkı sağladı?

Visa Avrupa İnovasyon Programı sayesinde kurumsal iş birlikleri kurma şansı yakalarken ayrıca dijital bankacılık çözümlerimizi Avrupa ve İngiltere pazarına sunmaya başladık. Program dahilindeki diğer katılımcılarla yaptığımız kollektif çalışmalar sayesinde Atina’daki Visa Demo Day’de ödüle layık görüldük.

 

Program ile ilgili detayları Fintechtime Nisan sayısında bulabilirsiniz.

Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 2023 dönemi başvuru süreci başladı