ÜNLÜ & Co’nun fintech girişimi Piapiri, yeni özelliği olan yapay zeka ile görsel üretme uygulamasını devreye aldı.

Piapiri’nin, günümüz teknolojisini yakından takip ederek devreye aldığı geliştirme ile kullanıcılar, dünyanın en önde gelen yapay zeka araştırma şirketlerinden biri olan, ABD merkezli OpenAI’ın yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma aracı DALL-E 2’den yararlanabilecek. Yatırımcılar, kullanıcı deneyimini farklılaştıran ve tamamen ücretsiz sunulan DALL-E 2 ile keyifli bir yapay zeka deneyimini yakından tanıma şansı yakalayacaklar. 

Programa girilen metinsel tanımlardan, yapay zeka ile benzersiz ve yaratıcı görüntüler üretebilen, gelişmiş bir dil ve görüntü işleme yeteneğine sahip DALL-E 2 programı, uzun süren çalışmalar ile hazırlanabilecek görselleri sadece birkaç saniye içerisinde ve yüksek çözünürlüklü olarak oluşturuyor. 

DALL-E 2 programı sayesinde Piapiri kullanıcıları, uygulamanın Profil bölümünde, “Yapay Zeka ile Fotoğraf Üret” seçeneği ile açılan 1.000 karakterlik alana Türkçe metin girişi yaparak hayal ettikleri eşsiz görselleri hızlıca oluşturabilecekler. Kullanıcılar ürettikleri görselleri profil fotoğrafı olarak kullanmanın yanı sıra, cihazlarındaki fotoğraf galerilerine kaydedilebilecek ve sosyal medya üzerinden de paylaşabilecekler.

Piapiri’nin teknoloji kullanımındaki trendlerden ilham alarak projelendirdiği yeni özellikler, önümüzdeki dönemde de devreye alınarak yatırımcılara sunulmaya devam edecek.

Piapiri’nin yeni özelliği olan yapay zeka ile görsel üretme fonksiyonunun yanı sıra, canlı borsa verileri, detaylı şirket haberleri, video, podcast ve deneyimli Araştırma ekibinin kapsamlı analizleri ile yatırımcılar hisse senedi, VİOP, yatırım fonu, varant ve halka arz işlemlerini güvenle gerçekleştirebiliyorlar.