Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Ağustos 2023 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

 

Finansal Geleceğin Sınırsız Gücü: Gömülü Finans

Deneyim çağında finansal hizmetlerin geleceği sürtünmesiz ve gömülü olarak şekilleniyor. Tüketiciler ve işletmeler, finansal ürünlerin ve hizmetlerin günlük faaliyetlerine sıkıca entegre edilmesini bekliyor. Temel olarak, bu entegre deneyimler “dijital finansal hizmetlerin” ötesine geçerek, bizi finans dünyasında bir sonraki devrime yaklaştırıyor. Finansal hizmetler, müşterilerin günlük yaşamlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilmesiyle birlikte yeni bir çağa giriyor.

Kapsamı her geçen gün genişleyen, dijital finansal geleceğin gizli ve sınırsız gücünü temsil eden “Gömülü Finans” özel dosya konusuyla sizleri selamlıyoruz. Evrimi, etkisi, çeşitleri, dünya örneklerine yer verdiğimiz dosya konumuza katkıları için CBOT’a ve CBOT Kurucu ortakları Çiler Ay ve Mete Aktaş’a teşekkür ediyoruz.

 

“En hızlı büyüyen şirketler arasında ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz!”

Faaliyet genişletme başvurusu yapan ve ön ödemeli kart çıkararak b2c alanda daha etkin şekilde hizmet vermeyi hedefleyen Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş’nin Genel Müdürü Ayşe Gül Güvenç’i kapağımıza taşımaktan mutluyuz.

Tamamen yerli sermaye ile kurulmuş ve şu zamana kadar tüm ürünlerini kendisi geliştirmiş olan bir ödeme ve elektronik para kuruluşu olan Elekse’nin başarı dolu yolculuğunu ve yeni hedeflerini röportajımızda bulabilirsiniz.

 

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

Dergimizin ilerleyen sayfalarında: Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, BtcTurk Kripto CEO’su Onur Güven, CBOT CEO’su Mete Aktaş, EquityRT Makro Ürün Müdürü Özge Gürses, Payneos Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı ve Foneria Portföy Yönetim Kurulu Üyesi & Genel Müdürü Berna Sema Yiğit Sevindi ile gerçekleştirdiğimiz röportajları okuyabilirsiniz.

 

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

“Açık Finans Regülasyonun Gömülü Finans İş Modeline Etkisi” Haluk İnanmış

“Gömülü Finans çözümleri ile sürtünmesiz deneyimler nasıl inşa edilir?” Cem Aydede

“Yapay Zeka ile M&A Hukuki İncelemelerde Ezber Bozan Dönüşüm” Onur Küçük

“Teknolojinin peşinde; vergi oranları” Aysima Aytaş Şahinalp

“Süper uygulamalar neyi süper yapıyor?” Ece Başak Gerçek

“BNPL vs Kredi Kartı” Murat Akköse

“Türkiye Ekonomisinde Karmaşık Tablo: Büyüme, İşsizlik ve Tüketici Güveni” Niran Yaşar

“Hizmet Olarak Bankacılık ve Gömülü Finans Yükseliyor” Kahraman Anıl Tanış

“Geleceğin Bankacılığında Yeni Bir Dönem: Fintech-Geleneksel Bankacılık İşbirliğinin Pazarlama Stratejileri” İbrahim Alan

“Para Setamol” Nevzat Aslan

“Kuantum Mekaniğinin Türk Prensi: Behram Kurşunoğlu” Barış Yalın Uzunlu

 

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Fintechtime’a, DergilikdMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.