Paratika “Tarım Gateway” çözümü kapsamında sunduğu birçok avantajla çiftçiyi destekleyen ve tarım sektörünün büyümesine katkı sağlayan tarım kartların yüzde 50’sinden fazlasıyla entegrasyon sağlıyor.

Paratika tarafından geliştirilen Tarım Gateway çözümü sayesinde tarımsal üreticiler, tedarikçiler ve bayileri, tek entegrasyonla birçok bankanın tarım kartından ödeme kabul edebiliyor.

 

Firmalar tarım kart sahibi müşterilerine tohumdan hasada kadar geçen süreçte tarımsal üretim için gerekli tohum, fide, gübre, zirai ilaç, yem, akaryakıt, ilaç, veteriner hizmetleri vb. tarımsal girdi ihtiyaçlarını anında sağlayıp ödemelerini hasat zamanı yapma avantajı sunarak nakit sıkıntısı yaşanmadan tarımsal faaliyetlerin sürdürebilmesi için finansal esneklik sağlıyor. Böylelikle sürdürülebilir tarım için çiftçiye “şimdi al hasatta öde” avantajı sunuluyor. Bunun yanı sıra firmalar, alışverişlerde kredi kartı ya da banka kartı ile kolayca ödeme alırken tarım kartların sağladığı nakit avans, vade farksız ya da indirimli alışveriş fırsatları, kampanyalar, teşvikler ve hasat dönemine özel çeşitli avantajlar da sunarak hem çiftçiye finansal destek ve kolaylık sunuyor ve POS cirolarını artırıyor hem de tarım sektörünün kalkınmasına katkı sağlıyor.

 

Firmalara ”tek entegrasyonla” birçok tarım kartı ile ödeme alma imkanı

Tarımsal üretici ve tedarikçi firmalar, Paratika Tarım Gateway sayesinde tarım kart sunan bankalarla tek tek finansal anlaşma yapma yükünden ve farklı ödeme platformlarının kompleks yönetiminden kurtuluyor. Online başvuruyla bir günde tüm bankaların kartlarından ödeme alabilmenin yanı sıra Paratika Tarım Gateway’e de sahip olan firmalar, çözümün sunduğu tek entegrasyonla pazardaki tarım kartların yüzde 50’sinden fazlasıyla ödeme kabul edebiliyor. Ayrıca Paratika ile müşterilerine tek çekim veya taksitle ödeme, tek tıkla ödeme ve tekrarlayan ödemelerini güvenle yapma imkanı da tanıyabiliyorlar. Paratika’nın firmalara sunduğu diğer bir avantaj ise pazarlama fırsatı. Paratika’lı tarım şirketleri anlaşmalı tarım kartlarla iş birliklerini duyurarak daha fazla tarım kart kullanıcısına ulaşabiliyor, marka bilinirliğini artırarak pazarda büyüme imkanına sahip oluyorlar.

 

Düzenli tarım ödemelerinde en üst seviye güvenlik

Paratika bünyesinde yer aldığı Avrupa’nın Ar-Ge tabanlı lider ödeme altyapısı firması konumunda olan, 27 banka ve 50 binden fazla üye işyeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yöneten Payten Teknoloji’nin 24 yılı aşan deneyimi ile geliştirdiği Tarım Gateway ile tarım şirketlerine ödemelerini en kolay şekilde ve güvenle alabilecekleri, ayrıca birçok avantajdan faydalanabilecekleri bir ödeme altyapısını 7/24 canlı teknik destek hizmetiyle beraber sunuyor. Tarım şirketleri, Paratika’nın T.C. Merkez Bankası lisanslı, SSL sertifikalı ve AI ve ML destekli ASEE InACT Antifraud Hub sistemi ile 360 derece korunan ödeme altyapısında, müşterilerine uçtan uca güvenli alışveriş deneyimi sunuyorlar. Bununla birlikte hassas kart verilerini en üst seviye uluslararası güvenlik standardı olan PCI DSS Level 1 uyumlu ortamda saklayarak müşterilerine bir sonraki alışverişlerinde tek tıkla ve güvenle ödeme yapma imkânı tanıyor, bayilerinden aldıkları düzenli ödemelerini (tekrarlayan ödeme) daha efektif bir şekilde yöneterek pürüzsüz nakit akışı sağlayabiliyorlar.

 

“Paratika Tarım Gateway ürünümüz tarım şirketlerinin odağında”

Geliştirdikleri çözüm hakkında bilgi veren Paratika CEO’su ve Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu, Birkaç yıl önce, tarım sektörünün önde gelen markalarından olan ve ülke çapında yüzlerce bayisi ile geniş bir B2B ödeme ekosistemine sahip bir üye işyerimizin talebi üzerine geliştirdiğimiz Paratika Tarım Gateway ürünümüz bugün sektördeki diğer firmaların da odağında. Müşterimizin vizyonu ve Payten’in Ar-Ge kabiliyetinin birleşmesiyle hayat bulan, hem ödeme hem de tarım sektörü için öncü olan ‘Tarım Gateway’i hayata geçirmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Şu ana kadar 6 banka ile iş birliği yaptık, tarım kart sağlayan diğer bankalar ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Üye işyerlerimizin gelişen ihtiyaçlarına cevap veren, tam kapsamlı çözümler sunma yaklaşımımızla hedefimiz yıl sonuna kadar tüm tarım kartlarını portföyümüze katmak. En yeni teknolojik gelişmeleri Türkiye’de ilk kez uygulayan bir firma olarak İTÜ Teknokent’te bulunan Ar-Ge merkezimizde sürekli geliştirdiğimiz ürünlerimiz, yüzde 99,9 başarılı işlem oranı ile işletmelere yüksek dönüşüm ve kârlılık sağlıyor. Çözümlerimizi kendi bünyemizde, sektörün en iyilerinden oluşan yazılım ekiplerimizle geliştirdiğimiz için hız, esneklik, çeviklik gibi avantajlara sahibiz. Müşterilerimizin ihtiyacına göre, o anki vizyon ve stratejilerini de dikkate alarak onlar için en uygun çözümleri önerebiliyoruz. Son 1,5 yılda geliştirdiğimiz yenilikçi ve öncü çözümlerimizle yurt içi ve yurt dışından 9 ödülü ülkemize ve sektörümüze kazandırdık. Önümüzdeki dönem yeni projelerimiz ve ödüllerimizle sektörümüzü, üye işyerlerimizi ve bize güvenen herkesi gururlandırmaya devam edeceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözümüzün arkasında duruyor, daha hevesli ve motive şekilde yenilikçi projelerimiz üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.