Alternatif SuperApp artık Macellan SuperApp oldu. Dijital cüzdan pazaryeri Alternatif SuperApp, iş modelini Macellan SuperApp markasıyla yurt dışına taşıyacak.

Haziran ayında aldığı 4,7 milyon dolarla Türkiye merkezli girişimlere yapılan yatırımlar listesinde 3. sıraya yerleşen dijital cüzdan pazaryeri Alternatif SuperApp, iş modelini Macellan SuperApp markasıyla yurt dışına taşıyacak.

 

Markalara ait dijital cüzdanları bir pazaryerinde toplayan Alternatif SuperApp, uluslararası genişleme hedefleri doğrultusunda kurumsal kimliğini Macellan SuperApp markasıyla yeniledi. Haziran 2023’te, aralarında Qinvest Portföy, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF, Fonangels ve CapitalTurk Holding’in de içinde bulunduğu yatırımcılardan 62,5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı 4,7 milyon dolarlık yatırımla ilk yatırım turunu tamamlayan şirket, büyüme yolculuğuna Macellan SuperApp markasıyla devam edecek.

Türkiye’de 100’den fazla markayla iş birliği yaparak 300 binden fazla bireysel kullanıcıya ulaşmayı başaran şirket, yatırım turunun ardından, Türkiye pazarında başarısını kanıtladığı “markalara ait dijital cüzdanları bir pazar yerinde toplayan” iş modelini Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarını önceliklendirerek yurt dışına taşıyacağını duyurmuştu.

Macellan SuperApp; yerel ve küresel hedeflerine uygun olarak, uygulama arayüzünün yanı sıra kurumsal kimliğini de tamamen yeniledi. Şirketten yapılan açıklamada, yenilenen Macellan SuperApp arayüzünün çok yakında beta sürümüyle son kullanıcıyla buluşacağı belirtildi.

 

Yeni Arayüz ve Kurumsal Kimlik

İş modellerinin Türkiye pazarında büyük başarı elde ettiğini, yenilikçilik ve güvenilirlikte bir referans haline geldiğini vurgulayan Macellan SuperApp CEO’su Zeynel Enes Mirza, “Şimdi bu başarıları dünya çapında taşıma kararlılığımızı yeni marka kimliğimizle somutlaştırıyoruz. Bu adım tüm ekibimizi heyecanlandırıyor ve enerjimizi tazeliyor. Yeni arayüzümüz ve kurumsal kimliğimizle, dünya çapında bilinen pazar yeri modellerine alternatif bir yaklaşım sunarak, pazar yeri ekosistemine katma değer sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Üye iş yerlerine dijital cüzdan altyapısı, kampanya altyapısı, CRM modülü, dijital hediye kartı, QR menü gibi ürün ve hizmetler sunan Macellan SuperApp, daha birçok yenilikçi ürün ve hizmeti yakın dönemde devreye almaya hazırlanıyor. Yeni uygulama arayüzüyle ekosistemle olan iş birliğine daha fazla önem veren şirket, bu yaklaşımını sürdürmeyi ve iş ortaklarına daha fazla fırsat sunmayı hedefliyor. Yenilenen uygulamanın ve güçlü kurumsal kimliğin Macellan SuperApp’in büyüme hedeflerine kararlılıkla yürüdüğüne işaret ettiğini söyleyen Zeynel Enes Mirza, “Bu gelişme, ilerleyen süreçte ortaya koyacağımız inovasyonlara da kapı aralıyor” ifadelerini kullandı.