Adjust, pazarlamacıların çalışmalarını farklı pazarlara genişletmelerine ve başarılı bir şekilde ölçeklendirmelerine destek olmak için mobil alanın büyüme potansiyelinin ayrıntılı bir dökümünü sunan mobil büyüme raporunun yenisini yayımladı.

Adjust, Yeni Mobil Büyüme Raporu İle Pazarlamacılara Ölçeklendirme ve Genişleme Yol Haritası Sunuyor

Dijital pazarlama alanında öncü çözümler sunan Adjust, pazarlamacıların çalışmalarını farklı pazarlara genişletmeleri ve başarılı bir şekilde ölçeklendirmeleri için kritik verileri içeren yeni mobil büyüme raporunu yayımladı. Bu rapor, mobil pazarlamanın büyüme potansiyelini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor ve pazarlamacılara yol gösteriyor.

2019 yılında ilk kez yayımlanan ve her yıl bölgesel ve sektörel trendler üzerinden güncellenen rapor, endüstrinin hızlı değişimine ayak uydurarak, mobil pazarlamanın ve ölçümlemenin geleceğini şekillendiriyor. Apple’ın iOS 14.5 güncellemesinin getirdiği zorluklarla dolu bu dönemde Adjust, yeni nesil ölçümleme araçlarının öncüsü olarak kabul ediliyor.

 

 

Adjust, pazarlama kararlarının alınma sürecinin giderek karmaşıklaştığı bu dönemde, veri ve kullanıcı gizliliğinin mobil reklamcılığın merkezinde yer almasının önemini vurguluyor. Bu bağlamda, pazarlamacılar, stratejilerini ve kampanyalarını ölçümlemek ve geleceğe yönelik başarı tahminlerinde bulunmak için yeni kanalları ve toplu raporlama yöntemlerini iş akışlarına entegre etmeye başlıyor.

Adjust’ın yeni raporu, büyüme skorunu temel alarak, reklamverenlerin uygulamaları için en iyi performansı gösteren ülkeleri ve bölgeleri bulmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda en yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarları keşfetmelerine olanak tanıyor. Raporda sunulan veriye dayalı analizler, olgun ve yeni pazarlardaki kullanıcı kazanımına dair değerli içgörüler sağlıyor.

 

 

Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman, e-book olarak yayımlanan rapor hakkında şu açıklamayı yaptı: “Adjust, pazarlamacıların çalışmalarını farklı pazarlara genişletmelerine ve başarılı bir şekilde ölçeklendirmelerine destek olmak için mobil dünyasının büyüme potansiyelinin ayrıntılı mobil büyüme raporunu ilk kez 2019’da yayımlamıştı. 2020’de ise aynı analizi bölgesel ve sektörel trendlere uygulayarak büyümeyi daha ayrıntılı bir şekilde inceledi. Ancak endüstri, 2020’den bu yana derin bir değişim içerisinde. Mobil pazarlama ve ölçümleme dünyası da bu değişimin bir parçası olarak kendini sürekli geliştiriyor.

Geçtiğimiz üç yıl içerisinde mobil ekosistem, Apple’ın iOS 14.5’i kullanıma sunmasıyla büyük zorluklar yaşadı ve bu değişim devam ediyor. Hala zorluklarla dolu bir dönemden geçiyor olsak bile bu aynı zamanda büyük fırsatları da beraberinde getiriyor.

Pazarlama kararlarını alma süreci gün geçtikçe daha da karmaşık bir hale geliyor. Veri ve kullanıcı gizliliği artık mobi lreklamcılığın ve attribution’ın merkezinde yer alıyor. Bu nedenle pazarlamacılar, stratejilerini ve kampanyalarını ölçümlemek veya geleceğe yönelik başarı tahminlerinde bulunmak için yeni kanalları ve daha önce görece az kullanılan toplu raporlama yöntemlerini iş akışlarına entegre etmeye başlıyor. Endüstrinin yeni nesil ölçümleme araçlarına geçişinin ön saflarında ise Adjust yer alıyor. Bu yeni büyüme pazarlaması dalgasına destek olan ve müşterilerimizin yüksek performanslı ve ölçümlenebilir kampanyalar yürütmelerine devam etmelerini sağlayan çözümler geliştirmeye devam ediyoruz

Bu da yeni bir mobil büyüme raporu için çok iyi bir zamanlama anlamına geliyor. Adjust’ın verileri ile geliştirilen Büyüme Skorumuzu temel alan rapor, reklamverenlerin uygulamaları için en iyi performansa sahip ülkeleri ve bölgeleri bulmalarını sağlarken aynı zamanda ülkelere ve sektörlere göre en yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarları keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.Veriye dayalı analizimiz, en olgun pazarlara ve henüz potansiyelinin tamamına erişmemiş yeni pazarlardaki kullanıcı kazanımına dair derin içgörüler sunuyor.”