Şimdi Al Sonra Öde modelini Türkiye’ye taşıyan, Türkiye’yi BNPL ile tanıştıran Kredim’in Genel Müdürü Semra Demircioğlu ile Kredim’in başarılı modelini, yapılan çalışmaları, modelin gördüğü ilgiyi, Kredim uygulamasını ve gelecek hedeflerini konuştuk.

Tüm dünyada yüksek işlem hacimlerine ulaşan Şimdi Al Sonra Öde (Buy Now Pay Later – BNPL) çözümünü Türkiye ile tanıştıran Kredim, işlem hacmi ve üye işyeri yaygınlığını artırdı. Kredim, ayrıca gerçekleştirdiği entegrasyonlar ile Hopi gibi uygulamalar içerisinde de finansal çözümler sunmaya başladı.

Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu ile Kredim uygulamasını, Kredim’in başarılı modelini, yapılan çalışmaları, modelin gördüğü ilgiyi ve gelecek hedeflerini konuştuk.

 

Öncelikle Kredim olarak Türkiye ile tanıştırdığınız ‘Şimdi Al Sonra Öde’ (BNPL) modelini anlatabilir misiniz?

Buy Now Pay Later modeli, tüm dünyada trend haline gelen finansal teknolojilerin sunduğu en büyük yeniliklerden biri. Satın alınan ürün veya hizmete ilişkin ödemenin belirli sürelerle ertelenmesi ya da taksitlerle yapılmasını sağlayan bir finansman yöntemi olan BNPL, küresel ekonomik koşullar ve günümüz ihtiyaçları doğrultusunda kredi kartları ve ön ödemeli kartlar gibi ödeme yöntemlerine alternatif olarak ortaya çıktı.

Global sektörel verilere göre dünya genelinde BNPL pazar büyüklüğünün 2023 yılı sonunda 309 milyar dolara ulaşması, 2026 yılında ise 565 milyar doları aşması bekleniyor. Bu veriler ile yeni ödeme modeli olarak BNPL’in, ülkelerin kültür ve dinamiklerine de bağlı olarak hızlıca büyüdüğünü görüyoruz.

 

Kredim markasından bahsedebilir misiniz?

Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu, "Şimdi Al Sonra Öde modelini Türkiye ile tanıştıran ilk marka olan Kredim, ülkemizde BNPL ile ödemeyi yaygınlaştırıyor."

Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu, “Şimdi Al Sonra Öde modelini Türkiye ile tanıştıran ilk marka olan Kredim, ülkemizde BNPL ile ödemeyi yaygınlaştırıyor.”

 

Kredim; Şimdi Al Sonra Öde modelini Türkiye’ye taşıyan, Türkiye’yi BNPL ile tanıştıran ilk marka.

Param teknoloji ekiplerinin geliştirdiği altyapı ile 2021’de kullanıcılarıyla buluşan Kredim, özel skorlama algoritması, çoklu limit seçenekleri ve entegrasyon gerektirmeyen anlaşmalı markalarda sunulan avantajlı koşullar sayesinde kullanıcılarına kartsız alışveriş imkânı sunuyor. Kredim bireysel kullanıcıların alım gücünü arttırırken esnek ödeme seçenekleriyle hızlı ve kolay alışveriş imkânı sunuyor.

Kredim’i geleneksel finansal uygulamalardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi yapay zekâ tabanlı altyapısı. Bu altyapı sayesinde daha önce bir kredi kullanmamış veya herhangi bir finansal kuruluş ile çalışmamış kesim de kredili alışveriş imkanından yararlanabiliyor. Kullanıcılarımız kendilerine tanımlanan sektörel bazlı limitleriyle hem online hem de offline kanallarda kartsız dijital alışveriş yapabiliyor. Türkiye’de ilk kez başlattığımız QR kod ile kredili alışveriş sayesinde kullanıcılarımız, fiziki mağazalardan da alışveriş yapabiliyor. Esnek geri ödeme seçenekleri ile Kredim kullanıcılarına kendi ritimlerine göre ödeme imkânı sunuluyor.

 

Kullanıcılara kredi geri ödemelerinde sunduğunuz avantajlar neler?

Kredim olarak müşteri deneyimi ve kullanıcı memnuniyeti bizim öncelikli konumuz. Kullanıcılara anlaşmalı markalarda özel faiz, taksit öteleme, peşin fiyatına alışveriş gibi özel avantajlar sağlarken kredi geri ödemelerinde de “Kendi ritminde öde” yaklaşımını benimsedik ve onlara kredi geri ödemelerinde “36 Aya Varan Taksitle Öde”, “Kredi Kartı Limitin Düşmeden Öde”, “30 Gün Sonra Öde“ ve “Maaşında Öde” olmak üzere alternatifler sunuyoruz.

 

Anlaşma yaptığınız markalara sağladığınız avantajlar neler?

Kredim, kullanıcılarına sağladığı limitler ile finansal rahatlık sağlarken anlaşma yaptığı markalara da yeni müşteri kazanımı, müşteri tutundurma, stok azaltıcı özel kampanyalar, kredi kartı ile alışverişte limit hatası alan kullanıcılara başarılı alışveriş deneyimi gibi ciro artışına yönelik birçok avantaj sunuyor. Üstelik bu çalışmaları geliştirdiği teknoloji sayesinde markaların hiçbir entegrasyon ve geliştirme maliyetlerine katlanmadan yapmalarını sağlıyor. Kredim, markaların e-ticaret siteleri veya fiziksel mağazalarında mevcut POS altyapısı üzerinden tüketicilere değişmeyen alışveriş deneyimi sunuyor. Bununla birlikte Kredim, markalarla gerçekleştirdiği iş birlikleriyle ciro artışı ve yeni müşteri kazanımına yönelik ortak kampanya ve iletişim çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalarda kendi ihtiyaçlarına uygun alışveriş yapabilecekleri hedef odaklı iletişim stratejisi uygulanıyor.

 

Başka uygulamalar ile de iş birliği yaptığınızı biliyoruz. Yaptığınız iş birliği çalışmalarınızı anlatabilir misiniz?

Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu "Param’ın ‘bütünleşik finans sağlayıcısı’ stratejisi doğrultusunda Kredim olarak bireysel ve kurumsal finansman ihtiyaçlarına özel yeni çözümler geliştirmeye devam edeceğiz."

Kredim Genel Müdürü Semra Demircioğlu “Param’ın ‘bütünleşik finans sağlayıcısı’ stratejisi doğrultusunda Kredim olarak bireysel ve kurumsal finansman ihtiyaçlarına özel yeni çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.”

 

Dijital çözümlere çok uzun süredir yatırım yapan Kredim, tüm altyapısını buna göre tasarladı ve geliştirdi. Kredim uygulamasını indiren bir kullanıcının tüm deneyiminin sürtünmesiz ve sorunsuz olmasına çok önem veriyoruz.

Geliştirdiğimiz tüm altyapıyı Kredim uygulaması dışında BNPL altyapı ihtiyacı bulunan ve  anlaşma yaptığımız  uygulamalara da kolayca entegre edilebilecek şekilde oluşturduk. En son, aynı zamanda ortak olduğumuz Hopi uygulaması ile entegrasyon çalışmalarını tamamlayarak başarılı lansman çalışmasını tamamladık. Kredim’in sağladığı altyapı ile Hopi kullanıcılarını özel skorlamadan geçirdikten sonra Kartsız Taksit Limitini oluşturup Hopi uygulaması üzerinden hem alışveriş hem de kredi geri ödemelerini yapabilmelerini sağladık. Yakın zamanda çalışmaları devam eden başka iş birliklerini de ayrıca duyuracağız.

 

Bireylere sunduğunuz finansman çözümlerini kurumlara da sağlıyor musunuz?

Günümüzde firmaların hızlı finansmana erişim ihtiyaçları arttığı için son kullanıcılara yönelik geliştirdiğimiz BNPL çözümünü firmalar da talep etmeye başladı. Burada firmaların özel talep ve ihtiyaçlarına kolay ve özel çözüm sunmak için ‘Kredim Business’ uygulamasını hayata geçirdik. Kredim Business çözümü ile sektöründe öncü bazı firmalarla saha çalışmalarına devam ediyoruz. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından firmalara özel ve avantajlı finansman çözümleri sunmayı sürdüreceğiz.

 

Kredim’in önümüzdeki dönem hedefleri neler?

Büyüme vizyonumuza eşlik eden Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital gibi yatırımcılarımızın da desteği ile Türkiye’de geliştirdiğimiz çözümleri büyütürken, bir yandan da globale açılma stratejisi ile ilerliyoruz. Kredim olarak organik büyümemizi sürdürürken, bir yandan da Hopi gibi iş birliklerimiz ile kullanıcılarımıza farklı uygulamalar üzerinden de alışveriş imkânı sağlayacağız.

2024 yılında da pek çok perakende markası ile özel pazarlama çalışmaları planladık, bu markalar ile kullanıcılara özel avantajlar sunacağız. Param’ın ‘bütünleşik finans sağlayıcısı’ stratejisi doğrultusunda Kedim olarak bireysel ve kurumsal finansman ihtiyaçlarına özel yeni çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.