Macellan SuperApp CEO’su Zeynel Enes Mirza, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

2024 yılında hedeflerimizin oldukça iddialı olduğunu söyleyebilirim. Girişim dünyasında bu zaten kaçınılmaz bir durum. Sürekli gelişen ve dinamizmi yüksek olan fintech alanında yeni iş birlikleri ve fırsatlara açık olmak adına iddialı kalabilmenin ve bunu destekleyecek kadar emek ortaya koyabilmenin de şart olduğunu düşünüyorum.

 

2023 yılına güçlü bir yatırımla başladık ve kısa sürede önemli adımlar attık. Finans sektöründeki en önemli ilk 3 yatırımdan birini almanın haklı gururunu yaşadık.

Organizasyonumuzu güncelleyerek ekibimizi güçlendirdik ve ürün ekibimizi kurduk. Product Lead yapısını getirerek farklı alanlardaki iş yükünü bu takımlara bölüştürdük. Bunu yaparken, bu takımların ihtiyacı olan yazılımcı ve tasarımcı gücünü de takımlara dahil ettik. Ekip de haliyle büyümüş oldu. Şu anda 50’den fazla kişiyi istihdam ediyoruz. Aralık ayında bu büyüyen ekibin bir ürünü olarak uygulamamızı UX/UI ve backend açısından tamamen yenilenen arayüzümüzle yayınladık. Webrazzi Fintech konferansında birçok kişiden olumlu dönüşler aldık. Uygulamamızı sahadan aldığımız geri dönüşlere dayanarak sürekli olarak yenilemeye devam edeceğiz. Uygulamanın yenilenme sürecinde ürün altyapımızı geliştirmek için de ciddi emek harcadık ve Aralık ayında, özellikle ödeme konusunda zorluk yaşayan markalar için geliştirdiğimiz WAAS’ı müşterilerimize sunmaya başlayacağız. Wallet as a Service modeli ile uygulaması olan ama cüzdan altyapısı olmayan yahut altyapısı güçlü olmayan birçok firma için hazır, verimli ve sorunsuz çalışan bir cüzdan altyapısı sunmayı planlıyoruz. Şu anda bu konuda görüştüğümüz çok büyük markalar var. İsim verememekle beraber, 2024’te yüz binlerce kullanıcının bizim cüzdan altyapımızla bakiye yükleyip harcama yapacağını öngörüyoruz.

Büyüme stratejimizde, büyük markalara odaklanarak entegrasyonları geliştirdik ve deneyimi iyileştirmek için çaba sarf ettik. Simit Sarayı, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri gibi markaların yanında birçok yeni eğlence parkıyla anlaşma sağladık. Yaptığımız entegrasyonlar sayesinde Gaming alanında da çığır açıcı çözümler getirdik ve birçok espor merkeziyle de anlaşarak onları da dijital cüzdan ve kampanyaların merkezi olan Macellan SuperApp’e taşıdık. Birçok pazarlama aracı ile entegrasyon sürecimiz de bitmek üzere. Böylelikle müşterilerimizin kendi müşterilerine en doğru ve verimli ulaşabilmeleri adına desteğimizi güçlendirmiş olacağız. Bunu yaparken de uygulamamızı kullanan müşterilerdeki derinleşme ve NPS gibi oranları da artıracağımıza inanıyorum.

Yurt dışı hedeflerimiz doğrultusunda ilk gitmeyi düşündüğümüz pazar olan Azerbaycan ile ilgili önemli adımlar attık. Gitmeyi düşündüğümüz diğer pazar olan Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai) için de detaylı analizlerimizi gerçekleştiriyoruz. Orada da temaslarda bulunmaya devam ediyoruz.

2024 yılında hedeflerimizin oldukça iddialı olduğunu söyleyebilirim. Girişim dünyasında bu zaten kaçınılmaz bir durum. Sürekli gelişen ve dinamizmi yüksek olan fintech alanında yeni iş birlikleri ve fırsatlara açık olmak adına iddialı kalabilmenin ve bunu destekleyecek kadar emek ortaya koyabilmenin de şart olduğunu düşünüyorum. Bu gayret doğrultusunda ülkemizdeki büyük markaları platformumuza dahil etmek ve lokasyon sayımızı artırmak istiyoruz. Azerbaycan’da da operasyonlarımızı genişleterek daha derinleşmeyi ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarına giriş yapmayı planlıyoruz.

Yeni yılın başta ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmesini; savaş, afet gibi insanlık adına üzücü olayların olmamasını ve tüm paydaşlarla ekosistemin daha da büyüyerek katma değerli hale gelmesini diliyorum.