Param Kurucu ve CEO’su Emin Can Yılmaz’ın 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

2023 hayallerimize adım attığımız, başarıları birlikte kutladığımız bir yıl oldu. 2024 yılında da hayatı herkes için her zaman ve her yerde finansal teknolojilerle kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Yeni yılın hem ülke hem sektör olarak başarılarla dolu, iş ortaklarımızla büyüdüğümüz bir yıl olmasını diliyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmak ve birlikte daha da büyümek için sabırsızlanıyoruz.

 

2023 yılı, agresif bir büyüme stratejisiyle ilerlediğimiz bir yıl oldu. Bu doğrultuda şirket satın almalarımızı ve yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Her bir yatırımımızla kullanıcılarımızın ve iş ortaklarımızın hayatını kolaylaştırmayı ve daha çok müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz.

Sürdürülebilir büyümeye giden yolda, yurt dışındaki pazarlarda büyümenin önemini biliyoruz ve bu konuda önemli planlarımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz. 2022 yılı itibarıyla yurt dışı yatırımlarımıza odaklandık. Türkiye’de finansal teknoloji sektörünün lideri olarak konumumuzu korumanın yanı sıra bu alandaki uzmanlığımızı, teknolojideki gücümüzü globale taşımak için ilk adımlarımızı 2022 yılında İngiltere’de Param UK ile atmıştık. 2023 yılı mart ayında Hollanda’da bir şirket daha kurduk. Avrupa’da büyüme yolculuğumuzu Hollanda ofisimizin ardından Çekya, Polonya, Romanya başta olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa’da devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca yurt dışında büyüme stratejimiz doğrultusunda önemli bir adım daha atarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen finteklerinden biri olan Twisto’yu satın aldık. Twisto, Avrupa’nın lider “Şimdi Al Sonra Öde” platformlarından biri. Bu satın almayla sekiz Avrupa ülkesinde faaliyet izni elde ettik.

Türkiye’de ise 2023 yılı başında 100 milyon dolar değerlemeyle Hopi’ye yatırım yaptık. Şu anda Hopi’de küçük ortağız. Hopi’nin 15 milyonu aşkın kullanıcısı ve 300’den fazla anlaşmalı perakende markası, Param’ın elektronik cüzdan ve ön ödemeli kart altyapısını kullanıyor. Ayrıca “Şimdi Al Sonra Öde” modelini Türkiye’ye taşıdığımız markamız Kredim’in sağladığı altyapıyla Hopi kullanıcılarını özel skorlamadan geçirdikten sonra Kartsız Taksit Limitini oluşturup Hopi uygulaması üzerinden hem alışveriş hem de kredi geri ödemelerini yapabilmelerini sağlıyoruz.

Öte yandan Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısından biri olan İzmirli 31 yıllık yazılım şirketi Univera ve bağlı iştiraki Univis’i bünyemize kattık. Univera ve Univis ile satış, servis ve lojistik süreçlerinin yönetebileceği yazılımları tek bir platformda geliştirerek, bu süreçlerin tamamen dijitalleşmesi için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sağlıyoruz.

Ayrıca 2023 yılında 250’den fazla banka, finansal kuruluş, telekom operatörü ve uluslararası şirkete teknoloji altyapısı ve finansal yazılım çözümleri sunan Paycore ve bağlı ortaklıklarının tamamını satın almak üzere anlaştık.

Param ekosistemi altında, tüm finansal ürün ve hizmetleri iş ortaklarımız için daha erişilebilir ve kullanışlı hale getiriyoruz. Bütünleşik finans anlayışıyla her an, her yerde finansal hizmetlerin ürün ve platformlara entegrasyonuna uçtan uca eşlik etmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2024 yılının başında ise yeni yatırım turuna çıkmayı hedefliyoruz. Burada mevcut yatırımcılarımız bize güveniyor. Bize yeniden yatırım yapacaklarını öngörüyoruz. Mevcut yatırımcılarımız gibi büyümemize katkı sağlayacak kuruluşlardan yatırım almayı tercih ediyoruz. Sadece belli bir yatırım yapıp bize hiç katkı sağlamayacak yatırımcı hedefimizde bulunmuyor. Aslında unicorn değerlemenin karşılığını dolduracak kadar bir varlık sahibiyiz. Ancak unicorn olmak için 1 milyar doların üzerinde değerlemeyle yatırım almak gerekiyor. 2024’ün başında bu değerlemenin üzerinde bir yatırım turuna çıkacağız. Hedefimiz 2027’de 10 milyar dolar büyüklüğe ulaşarak decacorn olarak yurt dışında halka açılmak.

Satın almalarla Avrupa’da büyüme hedefimizin yanında 2025 yılında Türkiye’de ilk 10 finansal kuruluş (bankalar dahil) arasına girmeyi hedefliyoruz. Avrupa ve dünyada da önemli finans kuruluşları arasına girmeyi hayal ediyoruz.

Türkiye’de fintek alanında lideriz. Yaptığımız son satın almalarımızla ekibimiz toplamda 1.300 kişiye ulaştı. 2024 yılının sonunda ise 2.000 kişi olma hedefimiz var. Bu sayede Türkiye fintek ekosistemine ve ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.

2023 hayallerimize adım attığımız, başarıları birlikte kutladığımız bir yıl oldu. 2024 yılında da hayatı herkes için her zaman ve her yerde finansal teknolojilerle kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Yeni yılın hem ülke hem sektör olarak başarılarla dolu, iş ortaklarımızla büyüdüğümüz bir yıl olmasını diliyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmak ve birlikte daha da büyümek için sabırsızlanıyoruz.