Pavo Genel Müdürü Ercan Taşkesen, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

Sektörel genişleme ve faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde derinleşme stratejimiz, 2024 yılında da ana hedeflerimizden biri olacak. Ülkemizin en büyük finansal ekosistemine sahip Aktif Bank ailesinin yarattığı sinerjiden maksimum faydayı sağlayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Türkiye’nin en büyük finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyet gösteren Aktif Bank ailesinin bir üyesi olarak 2023 yılını hedeflerimize ulaşarak kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Pavo olarak yazarkasa dünyasında sektöre yön veren katma değerli işlere imza atıyoruz. Bunun yanında genlerimizde var olan ‘Teknoloji’yi odağımıza alarak geleceği kurgulayan bir bakış açısı benimsiyor, bu anlamda konfor alanımızdan çıkarak yenilikçi adımlar atmayı önemsiyoruz. Yeni nesil ödeme sistemlerine geçiş yapma serüvenimiz de bu yaklaşımın bir sonucu oldu, yolculuğumuz 2019 yılında VUK 507 sayılı tebliğin yayımlanmasıyla başlamıştı. Bu yolculuğumuzda önce özel entegratörlük lisansımızı aldık, akabinde de Türkiye’de İşletici kuruluş lisansını alan ilk 4 firmadan biri olduk. Mühendislik gücümüzü göstererek, 2023 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Harici Satış Entegrasyonu onayını alan ilk şirket olmanın gururunu yaşadık.

Yazarkasa dünyasındaki kapalı devre sistemleri müşterilerimizin hayatından çıkartarak, cihazlarımızın üzerindeki katma değerli uygulamalarla, müşterilerimizin hem mevcut iş akışlarını yönettikleri hem de yeni gelir fırsatlarına ulaştıkları imkanlar sağladık. Müşteri odaklı ve iş birlikçi yaklaşımımız ile; bankaların, ödeme kuruluşlarının, yazılım evlerinin ve özel entegratörlerin müşterilerine uçtan uca çözüm sağlamalarına katkıda bulunduk. Özel entegratör lisansına sahip olmamıza rağmen, sektörde faaliyet gösteren özel entegratörler ile iş birliği yaparak müşterilere sektörel bazlı çözümler sunduk. 2023 yılı içinde entegrasyonu tamamladığımız ödeme kuruluşlarının, yazılım evlerinin ve özel entegratörlerin sayısında hızlı bir artış sağladık.

Pavo için 2023 yılını özetlemek gerekirse; teknolojiden beslendik, müşteri odaklı yaklaşım sergiledik ve dinamik hareket ettik diyebiliriz. 2023’te ayrıca hızımızı ve yeni dünyamızı betimleyen, uçtan uca yenilediğimiz kurumsal kimliğimizi; aynı zamanda kendi kaynaklarımızla tasarladığımız yeni logomuzu tanıttık.

Yeni nesil ödeme sistemleri dünyasında katedilecek önemli bir yol var, bu anlamda 2024 yılında da hedeflerimiz büyük. Yenilikçi teknoloji odaklı yapılanmanın ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Unattended cihazlar tarafında yeni projeler ve soft pos tarafında da güçlü iş ortakları ile imza aşamasına gelen çalışmalarımızı, 2024 yılında müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Sektörel genişleme ve faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde derinleşme stratejimiz, 2024 yılında da ana hedeflerimizden biri olacak. Ülkemizin en büyük finansal ekosistemine sahip Aktif Bank ailesinin yarattığı sinerjiden maksimum faydayı sağlayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.