Payguru, dijital platformlar üzerinden verdiği “Mobil Ödeme” ve “Nakit Ödeme & Banka Havalesi” hizmetleriyle, 2023’te işlem hacmini bir önceki yıla kıyasla yüzde 65 artırdı.

İşlem hacminde en büyük artış yüzde 218 ile takvim yılının 1. çeyreğinde gerçekleşti.

Payguru, geçen yıl en büyük artışı üye işyerlerine verdiği “Doğrudan Operatör Faturalandırmalı” (Mobil Ödeme) hizmetiyle yakaladı. 2023’te firmanın bu hizmeti üzerinden geçen işlem hacmi, 2022’ye yıla kıyasla yüzde 73 oranında arttı. Payguru’nun üye işyerlerine verdiği “Nakit Ödeme & Banka Havalesi” hizmetinin işlem hacminde 2023’te kaydedilen büyüme ise yüzde 69 olarak gerçekleşti.

Payguru Genel Müdürü Berk Bacakoğlu, şirketin 2023’teki gelişimi ve 2024 yılındaki hedefleri konusunda şunları söyledi: “2023 yılı Türkiye’de tüketicilerin akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirdiği dijital ödeme yöntemlerinin bir önceki yıla nazaran daha fazla kabul gördüğü bir yıl oldu. Küresel ekonomik sıkıntılar büyümenin arzulanan ölçülerde olmasına pek fazla izin vermedi. Ancak biz Payguru olarak, yarattığımız işlem hacmi bazında yüzde 65 büyüme kaydettik. 2024’de ödeme hizmetlerimizi tüketicilerin değişen tercihlerini dikkate alarak yeni inovatif çözümlerle zenginleştirmeye kararlıyız. Bu çözümlerin desteğiyle 2024’te Türkiye’nin bölgenin finans merkezi haline gelme vizyonuna daha fazla katkı vermeyi de umuyoruz.”