Payguru, dijital platformlar üzerinden verdiği “Mobil Ödeme” ve “Nakit Ödeme & Banka Transferi” hizmetleriyle, 2023’nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, işlem hacmi bazında yüzde %96,7’lik bir büyüme yakaladı. 

2023 takvim yılının ilk altı ayında kaydedilen sonuçlar, Payguru’nun 2022’nin ikinci yarısına kıyasla da işlem hacminde yüzde %59,6’lık bir artış yakaladığını gösteriyor.

 

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin ödeme hizmetleri alanındaki lider kuruluşu TPAY’in Türkiye ayağı olarak faaliyet gösteren Payguru, en büyük artışı Türkiye’deki 8 banka ile entegre platform altyapısı üzerinden üye işyerlerine verdiği “Nakit Ödeme & Banka Transferi” hizmetiyle yakaladı. Firmanın 2023’ün ilk yarısında “Nakit Ödeme & Banka Transferi” hizmeti üzerinden geçen işlemlerin hacmi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde %136,2 oranında arttı. Doğrudan operatör faturalandırmalı (Direct Carrier Billing – DCB) işlemlerdeki, yani “Mobil Ödeme” alanındaki ilk yarı yıl sonuçları ise, Payguru’nun 2022’nin aynı dönemine kıyasla da işlem hacminde yüzde %62,6’lık bir artış yakaladığına işaret ediyor.

Payguru Genel Müdür Berk Bacakoğlu, Payguru’nun 2023 ilk yarıyıl sonuçlarına yönelik olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Büyüme rakamlarında gösterdiğimiz başarılı performans, Payguru olarak mobil ödeme alanına yönelik bütünlüklü taahhüdümüzün bir göstergesi. Payguru ulusal ve uluslararası ölçekteki mutabakat işlemlerinin karmaşıklığını ortadan kaldırırken tahsilat sürecini hızlandıran, mevzuata uyum ile risk yönetimini iyileştiren ve iş ortaklarımızın bölgedeki faaliyetlerini büyümeye odaklanmalarını sağlayan bir platform. Fakat biz aynı zamanda üye işyerlerimizin, Türkiye’de en yaygın şekilde kullanılmakta olan 9 banka aracılığı ile Payguru platformu ve hesapları üzerinden ATM’den, internetten veya fiziksel şubeden EFT ve havale servisleriyle ödeme almalarını da sağlıyoruz. Bu platformlarımızı sürekli geliştirmek ve karşılığını da bu şekilde hem rakamlarla hem de üye işyerlerimizin ve mobil operatörlerin tercih ettiği ödeme ortağı konumumuzu pekiştirerek alıyor olmamız son derece gurur verici.”