Payneos Genel Müdürü Murat Sıcakkanlı, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

“Payneos olarak 2024 yılında ödeme alternatiflerini artırmak, özellikle QR bazlı uzak mesafeli ödemeleri platforma dahil etmek gibi hedeflerimiz var.”

 

2023 yılı, özellikle ödeme çözümleri konusunda birçok yeniliğin yaşandığı bir yıl oldu. Biz de ödeme çözümleri konusunda iş yapan bir startup olarak 2023 yılını çok verimli bir şekilde geçirdik. Mastercard güvencesiyle sunduğumuz VUK507 ve ToP çözümlerimiz ile akıllı cihazları kart okuyucularına dönüştürerek işletmelerin müşterilerine yeni bir ödeme deneyimi sunmasını sağlıyoruz. Ayrıca kullanıcılarımız çözümlerimizi kullanarak Android işletim sistemine sahip olan Android POS terminallerinden ve NFC özelliğine sahip mobil cihazlardan temassız veya PIN ile yapılan ödemeleri alabiliyor.

Son yıllarda, özellikle de Android tabanlı EFT POS cihazlarının sahneye çıkmasının ardından EFT POS cihazların ödeme almanın ötesinde işletmelerin kullandığı Android uygulamalarla entegre olarak çalışması, ödeme sistemlerinde yeni bir dönemi beraberinde getirdi. Bu yeni dönemde EFT POS cihazları dışında NFC özellikli Android telefon ve tabletlerden de ödeme çözümü sağlayan Tap On Phone uygulamalarını da pazarda daha fazla görmeye başladık. Dünya genelinde bu ürünlerin kullanıcıya ulaştırılması daha çok bankalar üzerinden gerçekleştiriliyordu. Bu noktada biz mevcuttaki ToP (Tap on Phone) çözümümüz üzerinden farklı bir alternatif sunarak ürünü bir SaaS ürün haline getirdik ve bu platformdan düşük maliyetli olarak kullanıcılara sunmaya karar verdik.

Bugün itibarıyla sahada 80 binin üzerinde softPOS’a hizmet verir hale geldik.

2024 yılında da ödeme sistemleri sektörünün gelişmeye devam edeceğini düşünüyoruz; çünkü insanlar pandemide başlayan farklı ödeme alışkanlıkları çözümlerini post-pandemi sürecinde de kullanmaya devam ediyor. Dolayısıyla ödemenin birçok yolunun olması ve ödemelerin birçok mecradan alınması özellikle de alternatif ödeme kaynaklarının firmalar tarafından kabul görmesini sağladı. Bu anlamda, telefonlardan ya da tabletlerden Android tabanlı cihazlardan lokasyon bağımsız ödeme almak, bunların belgelendirilmesi, sadece fiziksel cihazlarda değil farklı mecralarda ve farklı yöntemlerde ödemenin alınması gibi sunduğumuz çözümlerimizin 2024 yılında da trend olacağını düşünüyoruz.

Payneos olarak 2024 yılında ödeme alternatiflerini artırmak, özellikle QR bazlı uzak mesafeli ödemeleri platforma dahil etmek gibi hedeflerimiz var.