2023’te 110 bin üye iş yerine ulaşan PayTR, KOBİ’ler için yeni nesil ödeme çözümlerine yatırım yaparak 2024 yılında  sunacağı yeni ürün ve hizmetler ile büyümeye devam edecek.

PayTR’ın 2023 yılında işlem hacmi yüzde 125 büyürken aynı dönem içinde üye iş yeri adedi yüzde 40 artışla 110 bine ulaştı. Her gün 120 yeni üye işyeri PayTR’lı olurken, işletmelerin yeni nesil ödeme çözümlerine talebi arttı.
Finansal teknoloji alanındaki yeniliklerin hız kesmediği 2023 yılında, KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunda seçtikleri ödeme çözümlerinde “hız, kolaylık ve güven” belirleyici oldu.

Sanal POS işlem hacmi yüzde 114  oranında büyürken PayTR verilerine göre yedek parça-otomotiv, elektronik, mobilya, eğitim ve giyim-aksesuar en çok artış sergileyen sektörler oldu.
Özellikle genç neslin tüketimdeki payının artması ile PayTR üye iş yerlerinde debit kart kullanımı işlem adedine göre payını arttırdı. Yüksek tutarlı alışverişlerde tüketicinin tercihi yine ağırlıklı olarak kredi kartı olurken, artan fonlama maliyetleri ile birlikte, taksitli alışverişlerin  işlem adetlerinde aldığı pay geriledi.

“2023’te yeni nesil ödeme çözümlerine talep dikkat çekecek şekilde arttı”
Linkle ödeme, NeoPOS, Mobil POS, Mobil Operatörle Ödeme, Abonelik Yöntemi  gibi pazarda öncü yeni nesil ödeme çözümleri 2023 yılında yüzde 247 büyüdü ve toplam işlem hacmi içindeki payını arttırdı.

Ağırlıklı olarak küçük ve orta işletmelerin geçtiğimiz yıl çok kullandığı “Linkle Ödeme” çözümü, son tüketiciyi kart bilgisini paylaşmak zorunda bırakan mail order yöntemine alternatif olarak, işletmelerin SMS, e-mail veya whatsapp yoluyla gönderilen ödeme linki üzerinden ödeme alınmasını sağladı, hem son tüketici hem de işletmeler için güvenli bir ödeme deneyimi yaşattı. NFC özellikli Android işletim sistemli telefon ve tabletleri cep telefonuna dönüştürerek işletmelere diledikleri her yerden cep telefonlarıyla temassız ödeme alma kolaylığı sağlayan, aynı zamanda e-arşiv ve e-fatura düzenleme imkanı sunan NeoPOS, özellikle paket servis ve kurye hizmetleri gibi birden fazla fiziki POS ihtiyacı olan iş kollarında büyük bir kolaylık ve maliyet avantajı yarattı.

“2023 yılında kayıtlı kart adedi  8.4 milyon oldu”
PayTR’ın kart saklama çözümünü kullanan işletmeler, müşterilerinin alışveriş deneyimini kolaylaştırırken başarılı işlem oranlarındaki artış, işletmelerin büyümesinde etkili oldu.
2023 yılına ödüllerle başlayan PayTR, Şikayetvar’ın kusursuz müşteri deneyimini yaşatan markaları belirlemek üzere bu yıl sekizincisini düzenlediği A.C.E. Awards’ta “Ödeme Sistemleri” kategorisinde birinci sırada yer alarak Diamond ödülün sahibi oldu.

Her bireyin kendini desteklenmiş hissettiği bir çalışma ortamı yaratmak için yaptığı çalışmalarla iki yıl üste aldığı Great Place to Work®️ sertifikasını bu yıl da alan PayTR, Great Place to Work®️ Enstitüsü tarafından düzenlenen “Yılın En İyi İşverenleri” listesine girdi.  21. Altın Örümcek Ödülleri’nde “En Erişebilir Web Sitesi” kategorisinde ikincilik ödülünü alırken, 500 Bilişim Şirketi Türkiye Araştırması’nda Türkiye Merkezli Üretici Sektörel Yazılım kategorisinde 6. sırada ve İzmir Şirketleri kategorisinde 1. sırada yerini aldı.  Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 40. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda verilen Bilişim Hizmet Ödülleri kapsamında, “Dijital Dönüşüm Teknolojileri Yatırımcı / Girişimcilik ödülü de PayTR’ın oldu.

 

“NeoPOS ve Fiziki POS bu yıl en çok konuşacağımız iki ürün olacak”      
2024’te de KOBİ’lere sürdürülebilir, yenilikçi ve güvenilir ödeme çözümleri sunmaya devam edeceklerini belirten PayTR CEO’su Merve Tezel, müşteri deneyimine odaklanarak teknoloji yatırımlarını devam ettireceklerini belirtiyor ve ekliyor, “Dijitalleşen KOBİ’lerin fintekler aracılığıyla tanıştığı yeni nesil ödeme çözümlerinin sağladığı hız, kolaylık ve maliyet avantajı bizi her yıl daha çok işletmeyle buluşturuyor. 2024 yılında da farklı sektörlerdeki dinamikleri de gözeterek hem online hem de fiziksel satış zeminine uygun yeni nesil ödeme çözümlerimizle işletmelerin her an her yerden ödeme almalarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. PayTR NeoPOS ve Fiziki POS, 2024’te çok konuşacağımız ve deneyimine odaklanacağımız iki ürün olacak.  NeoPOS’a bu yıl itibariyla taksitli ödeme alma özelliğini de ekledik. Yeni lansmanını yaptığımız, işletmelerin fiziksel mağazalarında da tek POS’la tüm bankalardan ödeme almasını sağlayan ‘Fiziki POS’ ürünümüzün 2024 yılında en çok yatırım yapacağımız ürünlerden biri olacağını söyleyebilirim. Bunlarla beraber, tek entegrasyonla tüm bankalardan peşin veya taksitli ödeme alabilen Sanal POS ürünümüz ile büyüyen e-ticaret pazarından pay almak isteyen binlerce KOBİ için güvenli bir ödeme deneyimi sunmaya devam edeceğiz.  

Her bireyin kendini güçlü ve değerli hissettiği bir çalışma ortamı yaratmak için önümüzdeki dönemde de yenilikleri hayata geçireceğiz. Çalışanlarımızın oylarıyla bu yıl da Great Place To Work sertfikasını aldık ve üç yıl üst üste bu ödülü almaktan dolayı gururluyuz. PayTR olarak kapsayıcı, insana değer odağındaki iş yeri kültürümüzü sürdürmek için gelişmeye, öğrenmeye ve müşterilerimize her gün daha iyi bir deneyim yaşatmak için yeniliklerin peşinde koşmaya devam edeceğiz.”