OKX ve Immutable, GameFi Launchpad’i kullanıma sunarak milyonlarca kullanıcının Web3 oyun dünyasına katılmasının önünü açıyor.

Bu ortaklıkla birlikte, OKX Web3 Cüzdan Immutable Passport’a, OKX NFT Pazar Yeri ise Immutable Orderbook’a entegre edilecek. Her iki entegrasyon da Immutable zkEVM blok zincirinde gerçekleşecek.

Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi OKX ile öncü Web3 oyun platformlarından Immutable bugün yeni bir stratejik ortaklığa imza attıklarını duyurdu. Bu bağlamda şirketler, GameFi NFT Launchpad’i kullanıma sunacak ve Immutable’ın oyunculuk odaklı zkEVM zincirini  hem OKX Pazar Yeri’ne hem de OKX Web3 Cüzdan’a entegre edecek. Bu ortaklıkla, 50 milyonu aşkın kullanıcının oyun dünyasındaki NFT’ler ile dijital varlıklara erişme ve bunlarla etkileşim kurma deneyimlerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Bu ortaklık sayesinde oyun stüdyoları, oyuncular ve oyun ekosistemi katılımcıları aşağıdaki yeniliklerden faydalanabilecek:

  • Özel GameFi Launchpad: OKX NFT Pazar Yeri’nde, Immutable iş birliğiyle geliştirilecek özel bir GameFi Launchpad sunulacak.
  • Immutable zkEVM Entegrasyonu: Polygon ile desteklenen, oyun odaklı ve çığır açıcı bir ölçeklendirme çözümü olan Immutable zkEVM zinciri, OKX Pazar Yeri ve OKX Web3 Cüzdan ile entegre edilecek.
  • Cüzdan Entegrasyonu: OKX Web3 Cüzdan, Immutable’ın oyuncu kimliği çözümü Passport ile entegre olacak.
  • Pazar Yeri Entegrasyonu: OKX NFT Pazar Yeri, Immutable’ın Emir Defteri ve Pazar Yeri ağına dahil edilecek.
  • zkEVM Zinciri Desteği: OKX ekosisteminde Immutable zkEVM zinciri desteği sağlanacak.

Yakın zamanda Immutable, platforma eklenen oyun sayısında 2023’ün 1. çeyreğine kıyasla 2024’ün 1. çeyreğinde yıldan yıla %900 artış elde ettiğini açıkladı. Son dönemdeki bu büyümeyle şirket, sadece son üç ayda 75’ten fazla oyunu bünyesine dâhil ederek Immutable’da sunulan toplam oyun sayısını 270’in üzerine çıkardı. Bu başarı, 2023’ün sonlarındaki Messari raporunda belirtilen %70’lik pazar payı tahminiyle de örtüşüyor. Dönüm noktası niteliğindeki bu iki başarı, OKX ortaklığıyla da birlikte değerlendirildiğinde, Web3 oyun sektörüne yoğun bir ilgiye ve sektörü bekleyen ciddi büyümeye işaret ediyor.

Bu ortaklığın oyuncu deneyimini zenginleştireceğine ve Web3 oyun dünyasına milyonlarca kullanıcıyı çekeceğine inanan OKX ve Immutable, bu müthiş potansiyelden yararlanmayı heyecanla bekliyor.