Macellan COO’su Hayrunnisa Sarı ile Fintechtime Mart Sayısı için gerçekleştirdiğimiz özel röportaj yayında.

Fintek dünyasının kadın liderinin röportajları eşliğinde derlediğimiz, sektörde kadın lider ve çalışanların varlığının önemini vurgulayan “Fintek Dünyasının Kadın Liderleri” özel dosya konusu, Fintechtime Mart 2024 sayısında yer aldı. Röportajların tümünü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etiketi üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Fintek sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz? Şirketinizdeki göreviniz ve sorumluluk alanınız nedir?

Macellan’ı 2014 yılında, öğrencilikten yeni mezun olmuş 3 sınıf arkadaşı ve bize inanıp destekleyen diğer ortağımızla birlikte devletten Ar-Ge İnovasyon desteği alarak kurduk. Kurulduğu günden beri amacımız, günümüzün teknolojik sorunlarına ya da eksikliklerine çözüm bulan ürünler üretmek oldu. Her zaman dünyada en çok kullanılan şeylere çözüm üreten teknolojik ürünlere odaklandığımız için para da ağımıza takıldı ve fintek sektörüne giriş yapmış olduk. Fintek ürünümüz, bizi kullanan üye iş yerlerine sadakat ve sanal cüzdan alt yapısı sağlayan ve üye iş yerinin süreçlerine entegre çalışan (kasa yazılımları, ökc sistemleri, sanal pos gibi) bir sistemdir. Böylelikle üye iş yerleri kendi sadakat programları için milyonlarca lira harcama yapmasına gerek kalmadan Macellan SuperApp ürünümüze üye olarak tüm sistemi bir kurulum ücreti ödemeden elde edebilmektedir. Her bir ürünümüz için ayrı startuplarımız olduğu için ana firmamız aslında Venture Builder yapısıyla çalışmaktadır. Yani bir fikri hayata geçirip startup olmasına kadar destek olup bir süre kendisi fonlamakta sonra da yatırım bulmasına destek olmaktadır. Ben de ana firmamızda COO pozisyonuyla tüm operasyonun başında muhasebe-finans, İK gibi departmanlarımızın sağlıklı bir şekilde yürümesinden sorumluyum.

 

Geçtiğimiz yıldan beri şirketinizin kadın çalışan ve yönetici sayılarında bir değişiklik yaşandı mı? Cinsiyet eşitliği veya pozitif ayrımcılık konusunda yeni bir politika, özel bir program veya yaklaşım geliştirildi mi?

Teknoloji firmalarının en büyük problemi teknik insanların genel olarak erkeklerden oluşması. Bu yüzden yazılımcılarımızın ezici ağırlığı erkeklerden oluşuyor. Tabii ki kadın yazılımcı bulma konusunda her zaman pozitif ayrım yapıyoruz. Fakat örneğin kendi departmanlarım için bahsettiğimde neredeyse %90 seviyesinde kadınlarla çalışmaktayım ve bununla gurur duyuyorum. Söylediğim gibi teknoloji firması olduğumuz için teknik kadın sayımızı yeterli seviyede görmüyorum, bunun bir nedeni de teknik alanlarda kadın sayısının da düşük olmasına bağlıyorum.

 

Kadınların sektördeki katılım seviyesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Finansal sektörlerde kadın-erkek sayıları arasında daha dengeli bir oran olmasına rağmen teknoloji işin içine girince rakamlar maalesef düşmektedir. Fintek gibi çağımızın vazgeçilmez bir sektörüne, kadınların odağının artmasını ve istihdam olarak da daha üst seviyelere gelmeyi temenni ediyorum.

 

Kadın yöneticilerin liderliği fintek endüstrisini nasıl etkiliyor? Finansal teknoloji sektöründeki kadın temsili neden önemli? Kadınların finansal teknolojilerin geleceği üzerinde ne tür bir etki yapabileceğini düşünüyorsunuz?
Kadın yöneticilerin liderliği fintek endüstrisini etkileyerek çeşitliliği ve farklı bakış açılarını teşvik eder, bu da yenilikçiliği ve rekabet gücünü artırıyor. Finansal teknoloji sektöründe kadın temsili, sektördeki fırsatların daha adil bir şekilde değerlendirilmesine ve ürünlerin daha geniş bir kitleye hitap etmesine olanak tanıyacaktır. Kadınların, finansal teknolojilerin geleceğinde kullanıcı ihtiyaçlarına daha duyarlı çözümler geliştirme, farklı bakış açıları getirme ve sektörde sürdürülebilir büyümeyi destekleme potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum.

 

Finansal teknoloji sektöründe kadınların karşılaştığı en büyük zorluklar neler? Bu zorlukların üstesinden gelmek için neler yapılabilir? Sektördeki terfi süreçlerinin şeffaflığı ve bu süreçlerin kadın çalışanlar üzerindeki etkisi konusunda ne tür iyileştirmeler önerirsiniz? Finansal hizmetlerde daha fazla kadın yetiştirmek ve bu alana kazandırmak için hangi tür eğitim ve gelişim fırsatlarına ihtiyaç var?

Finansal teknoloji sektöründe kadınlar genellikle erkek egemen bir ortamla karşılaşıyor ve bu da kariyerlerini ilerletmekte zorluk yaşamalarına neden oluyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için şirketlerin cinsiyet eşitliği politikalarını güçlendirmesi, kadınları destekleyen mentorluk programları ve kariyer geliştirme fırsatları sunmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde terfi süreçlerinin şeffaflığı artırılmalı ve adil bir şekilde uygulanmalı. Kadınları finansal teknoloji sektörüne çekmek ve kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim, mentorluk ve liderlik geliştirme programları düzenlenmelidir.

 

Ülkemizde ve dünyada fintek sektöründe başarılı gördüğünüz, öne çıkan kadın liderler ve girişimler var mı?

Dünyada fintek sektöründe başarılı kadın liderler ve girişimler bulunuyor. Anne Boden (Starling Bank eski CEO’su) ve Adena Friedman (Nasdaq CEO’su) gibi liderler, finansal teknoloji alanında dikkatimi çeken isimler arasında. Anne Boden MBE almış bir İngiliz bankası kuran ilk kadın. Adena Friedman da uzun yıllar Nasdaq’ta çalışmış ve 2017’den beri de CEO olarak görev yapıyor. Adena’nın iki oğlu da var. Aile ve kariyer denkleminin başarılı örneklerinden biri diyebilirim. Ülkemizde de kadınlara eşit fırsat ortamı yaratıldığında dünya çapında başarılı liderler çıkacağına inanıyorum.