Online ödeme alanındaki çeşitlilikten en yüksek seviyede yararlanmak isteyen işletmeler için, ödeme orkestrasyonu Craftgate önemli bir çözüm ortağı oluyor.

Online Ödeme Alanında Çeşitlilik Artıyor

Online ödeme dünyasında her geçen gün yeni oyuncular ve yeni yöntemler karşımıza çıkıyor. Ülkemizde ve dünyada yaşanan bu çeşitlilik, online ödeme alan işletmeler için önemli fırsatları da beraberinde getiriyor.

Statista’nın yaptığı araştırmaya göre dünya genelindeki online ödemelerin 2028 yılına kadar 16.62 trilyon ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Bugün kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yönteminin yanı sıra, cüzdan, şimdi al sonra öde, alışveriş kredisi gibi alternatif ödeme yöntemlerini ve yurt dışı ödeme yöntemlerini de hesaba kattığımızda; işletmelerin online ödeme alabilmek için daha önce olmadığı kadar seçeneğe sahip olduklarını söyleyebiliriz.

 

İşletmeler, Bu Çeşitliliği Nasıl Avantaja Dönüştürebilir?

Online ödeme alanındaki bu çeşitlilikten en yüksek seviyede yararlanmak isteyen işletmeler için, ödeme orkestrasyonu Craftgate önemli bir çözüm ortağı oluyor.

Alternatif ödeme yöntemleri de dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki ödeme hizmeti sağlayıcılarına tek noktadan ulaşabilmelerini sağlayan Craftgate; Autopilot, Akıllı ve Dinamik Ödeme Yönlendirme, Kart Saklama, Kapalı Devre Cüzdan, Alışveriş Kredisi, gibi çözümleri ile de işletmeler için ciro artışı, maliyet avantajı ve yüksek müşteri memnuniyeti sunuyor.

Stripe tarafından yapılan bir analize göre e-ticaret müşterilerinin %85’i online alışveriş yaparken tercih ettikleri ödeme yöntemi ilgili ödeme sayfasında seçenek olarak sunulmuyorsa, bu alışverişten vazgeçiyor.

Görüldüğü üzere, bir web sitede müşterilere farklı ödeme seçeneklerinin sunulması hem ciro artışı hem de yüksek müşteri memnuniyeti anlamına geliyor. Bunun için, yurt içi veya yurt dışındaki farklı ödeme oyuncuları ile çalışmak elzem hale geliyor. Fakat bu yöntemleri ayrı ayrı entegre etmek ve tüm bunları farklı panellerden yönetmek ise ciddi bir zaman ve operasyon gerektiriyor.

Craftgate ise, online ödeme dünyasında işletmelerin ulaşmak isteyeceği, yurt içi ve yurt dışındaki farklı ödeme hizmeti sağlayıcılarına hazır entegrasyonu sayesinde bu çeşitliliği işletmeler için avantajlı hale getiriyor.

 

İşletmeler, Ödeme Stratejilerine Neden Alternatif Ödeme Yöntemlerini Dahil Etmeli?

Nakit, banka kartı veya kredi kartı ile ödeme gibi geleneksel yöntemler dışındaki ödeme araçlarını ifade eden alternatif ödeme yöntemleri, ülkemizde ve dünyada son kullanıcıların ödeme tercihlerinde öncelikli hale gelmeye başladı.

Öyle ki, EY tarafından Amerika’da 2023 yılında yapılan ankete göre işletmelerin %85’ten fazlası, önümüzdeki 1-3 yıl içerisinde alternatif ödeme yöntemlerini yelpazesine almayı planlıyor. Yapılan araştırmalar, 2026 yılına kadar dünya genelinde 87 milyondan fazla alternatif ödeme yöntemi kullanıcısı olacağını gösteriyor.

Bu durum ülkemizde de benzer şekilde seyrediyor. Özellikle de taksit imkanının azaldığı veya olmadığı durumlarda ödeme kolaylığı da sunan alışveriş kredisi çözümleri, işletmelerin daha fazla müşteriye ulaşabilmelerini ve müşterilerine daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmelerini sağlıyor.

Online ödeme alan işletmeler, Hepsipay, Worldpay, GarantiPay, ZIP, TOM gibi önde gelen alışveriş kredisi çözümlerine ve diğer alternatif ödeme yöntemlerine Craftgate ile tek noktadan ulaşabiliyor.

Alternatif Ödeme Yöntemleri, Yurt Dışı Pazarında da Karşımıza Çıkıyor!

Ödeme dünyasındaki çeşitlilik, işletmelerin global pazara açılmayı planladığı noktada daha da belirginleşiyor. İşletmelerin hedef pazardaki tüketici ödeme alışkanlıklarını başarılı bir şekilde analiz edip yön belirlemeleri onları rekabetçi kılıyor.

Bugün bakıldığında, Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve MENA bölgesinde online ödeme alışkanlıkları ve bu bölgeleri domine eden ödeme oyuncuları farklılık gösteriyor. Craftgate’in hazır entegrasyonu içerisinde alternatif ödeme yöntemleri sınıfına da giren çok sayıda ödeme kuruluşu bulunuyor. Craftgate üye işyerleri, Stripe, Payoneer, PayPal, AliPay, Klarna, Afterpay, Paytabs, Redsys, KaspiPay, Tap gibi farklı coğrafyaların ödeme kabul oranı yüksek kuruluşları ile çalışabiliyor.

 

Sonuç

Günümüzde, müşteri beklentilerini karşılamak ve daha geniş bir pazar segmentine hitap etmek isteyen işletmeler için çeşitli ödeme yöntemlerini sistemlerine dahil etmek bir zorunluluk haline geldi.

Ödeme dünyasının sunduğu çeşitliliği rekabet avantajına çevirmek isteyen işletmeler, farklı sanal POS, ödeme kuruluşu ve alternatif ödeme yöntemlerine ayrı ayrı entegrasyon süreci yürütmek yerine, hepsine tek noktadan ulaşabiliyor. Ödeme adımındaki farklı çözümleri de yine Craftgate ile tek noktadan optimize edebiliyor.

 

Craftgate’in perakende, e-ticaret, turizm, mücevherat, süpermarket, moda ve sigortacılık gibi çeşitli sektörlere yön veren markaların da aralarında olduğu üye işyerleri, online ödeme dünyasındaki çeşitliliği gerçek bir avantaja çevirerek süreçlerine esneklik katıyor. Craftgate üye işyerleri, müşterilerine geniş bir ödeme yelpazesi sunarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışında daha fazla müşteriye erişme imkanı elde etmeye devam ediyorlar.