Ozan Elektronik Para, faaliyet izni aldıktan sonra ilk üç ayda yaklaşık 620 Milyon TL olan işlem hacmi ile 2024 yılının ilk aylarında 6.3 Milyar TL’ye ulaştı. 

Şirket, ekonomik konjonktüre uygun çözümler sunarak, 2024 yılının ilk çeyreğinde başarılı bir performans sergiledi.

Ozan Elektronik Para, ödeme sektörüne getirdiği yenilikçi çözümler ve stratejik ortaklıklarla büyümesini sürdürüyor. Özellikle Fiji Ailesi ürünleri, Esnaf Cüzdan uygulaması gibi başarılı projeleriyle ve Verifone gibi stratejik iş ortaklıklarıyla öne çıkan şirket, sunduğu çözümlerle finansal işlemlerin geleceğini şekillendiriyor. Ayrıca, 2024’e hızlı bir giriş yapan öncü fintek şirketi, Mastercard’ın Engage Partner Programı’na katılarak uluslararası alandaki etkisini artırmaya devam ediyor.

Ömer Suner: Yenilikçi Teknolojilerle Büyüyoruz

2024 yılının ilk çeyreğinde başarılı bir ivme yakaladıklarının altını çizen Ozan Elektronik Para CEO’su Ömer Suner, “Şirketimiz finans sektöründe öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. İşlem hacmimiz 2024 yılının ilk aylarında 6.3 Milyar TL’ye ulaşarak 10 katlık bir artış gösterdi. Bu dikkat çekici büyüme, özellikle Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Verifone ile gerçekleştirilen büyük iş ortaklıklarımız ve ihtiyaca uygun olarak geliştirilen, işletmelere rekabet avantajı kazandıran inovatif Fiji ailesi ürünlerimiz ile elde edildi. Ödeme sistemlerinde geliştirdiğimiz teknolojilerle sektöre yeni bir soluk getirerek, en küçüğünden en büyüğüne şirketlere özgün finansal ürünlerimiz ve stratejik ortaklıklarımız ile öne çıktık.

Müşteri odaklı yaklaşımımızla, geleneksel bankacılık anlayışını sorgulayarak dijital teknolojilerle finansal hizmetleri daha erişilebilir, şeffaf ve kullanıcı dostu hale getiriyoruz. Ödeme çözümlerimiz, işletmelerin müşterilere modern ve çağdaş bir alışveriş deneyimi sunmasına olanak tanırken aynı zamanda sektör standartlarına uyumlu bir şekilde çalışarak işletmelere finansal dönüşüm süreçlerinde yardımcı oluyor.

Yenilikçi adımlarımızla birlikte, sektördeki öncü pozisyonumuzu daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlamak ve pazarın taleplerini gözlemlemek, ürün geliştirme sürecimizin merkezinde yer alıyor.  Önümüzdeki dönemde özellikle e-ihracat yapan şirketlerin ödeme yapma ve ödeme alma yetkinliklerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve işletmelere rekabet avantajı kazandıracak ürünler geliştirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte fatura finansmanı ve ticari kredilerde banka iş ortaklıklarıyla yeni ürünler geliştirmek yakın dönem planlarımız arasında yer alıyor. Şirketimiz, geniş bir sektörel yelpazede işletmelere inovatif ve ekonomik koşullara uygun ödeme çözümleri sunarak müşterilerinin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Yürüttüğümüz tüm çalışmalar ve yenilikçi ürünlerimizle İngiltere, Avrupa ve Amerika’da ülkemizi temsil ederek global düzeyde ilk 5 fintek markasından biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Dr. Ozan Özerk: Ozan Elektronik Para Global Çaptaki Etkisini Artırıyor

Türkiye’deki büyümelerini yurt dışında da sürdüklerinin altını çizen Ozan Elektronik Para Kurucusu Dr. Ozan Özerk ise Ozan Elektronik Para olarak hedefimiz, tüm müşterilerimizin benzersiz ihtiyaçlarını anlayarak, onlara özel çözümler sunmak üzerine kurulu. Yurt dışında da varlığımızı güçlendirerek, farklı coğrafyalarda da kullanıcılarımıza değer katmayı, ödeme sistemleri alanında daha geniş bir etki yaratmayı amaçlıyoruz. Hem yerel hem de global ölçekte iş birliklerini genişleterek, Ozan’ı herkes için erişilebilir ve güvenilir bir finansal çözüm sağlayıcı olarak konumlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katıldığımız etkinlikler ve takip ettiğimiz yeniliklerle, sadece bugünün zorluklarını aşmakla kalmıyor, aynı zamanda yarının fırsatlarını da keşfetmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, Mastercard Engage Partner Programı üyesi olarak uluslararası alandaki etkimizi artırmaya devam ediyoruz. Bu program sayesinde, inovasyon ve teknolojik ilerlemenin finans sektörünü nasıl dönüştürebileceği üzerine derinlemesine görüşler elde ediyoruz.” açıklamasında bulundu.