Vertiv, EMEA bölgesindeki Edge ve Dağıtılmış Fiziksel Altyapı Ortamları için Bulut Tabanlı ve Üreticiden Bağımsız Yönetim ve İzleme Çözümünü Tanıttı.

Vertiv™ Environet™ Connect, mobil ve masaüstü ortamlarda çalışan, özelleştirilebilir görünümler ve esnek bir gösterge paneli ile kullanımı kolay bir arayüz sağlıyor.

Yapay zeka destekli iş yükleri ağın uç noktalarına yöneldikçe, uzak lokasyonlardaki veri merkezlerinin operasyonlarını sorunsuz ve verimli bir şekilde yönetebilmek için izleme gereksinimleri de giderek artıyor. Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, bu talebi desteklemek amacıyla, bulut bağlantılı ve web tabanlı yönetim ve izleme çözümü Vertiv™ Environet™ Connect’i tanıttı. Üreticiden bağımsız bir arayüze sahip olan bu çözüm, farklı lokasyonlardaki veri merkezi altyapı ekipmanlarını uzaktan yönetebilmeyi ve izlemeyi sağlıyor. Environet™ Connect şu anda Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) ve Kuzey Amerika’da kullanılıyor.

Uzak lokasyonlardaki Vertiv ekipmanlarının kurulumunu hızlandıran Environet Connect, ağ yönetim ekipmanlarının toplu yapılandırılmasını sağlarken yazılım güncellemeleriyle ekipmanların dayanıklılığını ve verimliliğini artırıyor. Sistemin izleme özelliği, kritik altyapıların denetimini geliştiriyor ve özelleştirilebilir alarm bildirimleri sağlıyor. Bu çözüm, izleme UPS sistemlerini, kabin güç dağıtım ünitelerini (PDU’lar), aküleri ve termal üniteleri kapsıyor.

Vertiv Yazılım ve Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı Wesley Lim, “Edge dağıtımları hızla büyüyor. Büyük dil modelleri, tahmine dayalı analizler ve otonom araçlar gibi yapay zeka uygulamaları, dünyanın geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip. Şu anda veri merkezlerinde çalışan bu uygulamalar, gecikmeyi azaltmak ve işlemdeki tıkanıklıkları önlemek için hızla uç noktalara taşınabiliyor. Environet Connect gibi güvenli, kullanıcı dostu ve web tabanlı bir izleme çözümünün devreye alınması, uzak ortamlarda operasyonel görünürlüğü artırarak maksimum verimli bir çalışma süreci sağlıyor” dedi.

Environet Connect, doğrudan müşteriler ve servis sağlayıcı (MSP) iş ortakları tarafından erişilebiliyor. Tüm kullanıcı türlerini destekleyen bu çözüm, aynı anda birden fazla kullanıcıya hizmet vererek iş ortakları ve müşteriler için süreci daha da kolaylaştırıyor. Vertiv, Environet Connect kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla yazılım eğitimi, müşteri destek hizmetleri ve varlık yönetimi gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Bu hizmetler, teknik destek, donanım yazılımı güncellemeleri, cihaz yapılandırması ve uzaktan izlemeyi içeren kademeli seviyelerde sağlanıyor.

Vertiv, kısa süre önce Yüksek Performanslı Bilgi İşlem (HPC) ve yapay zeka dağıtımları için kapsamlı çözüm portföyü Vertiv™ 360AI’yi tanıttı.

Vertiv, Uçtan Uca Yapay Zeka Güç ve Soğutma Çözümlerini Tanıttı

 

Bu çözümler; güç, soğutma, uçtan uca yaşam döngüsü hizmetleri ve dijital yönetim sistemlerini kapsıyor. Vertiv™ Environet™ Connect ise yapay zeka ekosistemindeki bu çözümler için ortak bir arayüz sağlıyor.