Apple Pay’in en büyük rakibi olması beklenen Google destekli Android Pay, mart ayı bitmeden Birleşik Krallık ile Avrupa’ya açılıyor.

Google fintek trenini kaçırmak istemiyor. Bu nedenle akıllı telefonlar üzerinden temassız ödeme imkanı tanıyan mobil cüzdan servisi Android Pay’i bir an önce ABD sınırları dışına taşımayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ABD’de hizmete giren Android Pay, Telegraph haberine göre mart ayı sonuna kadar Birleşik Krallık ile başlayarak Avrupa’da kullanıma açılacak.

İngiltere başta olmak üzere Birleşik Krallık’ta satılan tüm mobil cihazların yarısından fazlasını temsil eden Android akıllı telefonlar göz önünde bulundurulduğunda, Android Pay’in ülkede hizmete girmesi önemli bir adım olarak görülüyor. Özellikle fintek alanında milyar doları aşan pek çok başarılı “unicorn” girişime ev sahipliği yapan İngiltere’de Android Pay’in nasıl bir grafik sergileyeceği merakla bekleniyor.

Apple Pay ile benzer şekilde çalışan Android Pay’i kullanabilmek için NFC destekli bir akıllı telefon yeterli oluyor. Bu cihaza Visa veya MasterCard kredi kartı ya da banka kartı bilgilerini giren kullanıcılar, yine NFC destekli terminallerde tek dokunuşla kolayca ödeme yapabiliyor.

Apple Pay’in bir süredir hizmet verdiği Avrupa’da bu yıl içinde Samsung Pay’in de faaliyete girmesi planlanıyor. Teknoloji devleri arasındaki ezeli rekabetin yeni coğrafyası, 2016 yılında Birleşik Krallık başta olmak üzere Avrupa kıtası olacak gibi görünüyor.