Apple Pay’in masaüstü bilgisayarlarda da kullanılacağının haberinin yayılmasının ardından bir haber de Android cephesinden geldi. Resmi Android blog sitesinde, önümüzdeki aylarda Android Pay’in Birleşik Krallık’ta kullanılacağının bilgisi paylaşıldı. Hemen her sektörde öyle ya da böyle bağlantısı ve iş ortaklığı bulunan Google’ın bu hamlesiyle birlikte mobil ödeme seçeneğinin artık standart hale gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yakın dönemlerde fintek dünyasının en önemli konularından bir haline gelen mobil ödeme sistemlerinin 2016 yılında yaygınlaşması ve bu konuda ön plana çıkan iki isim olan Apple Pay ve Android Pay’in arasında da büyük bir rekabetin kızışacağı beklentiler dahilinde. Tıpkı Apple Pay’in Avrupa’daki hizmetlerine Birleşik Krallık üzerinden başlama hamlesine nazire yaparmış gibi Android Pay’in de aynı pazarda boy gösterecek olması fırtına öncesi sessizliğe işaret ediyor.

Birleşik Krallık’taki akıllı telefon pazarını mercek altına aldığımızda yüzde 53’lük dilimi Android tabanlı akıllı telefonların oluşturduğunu görüyoruz. Apple’ın akıllı telefonlarını tercih edenlerin oranı ise yüzde 39 civarında seyrediyor. Hal böyle olunca, Android Pay’in Birleşik Krallık’ta hizmete girmesi ile birlikte Apple’a nazaran daha büyük bir kitleye hitap edeceği aşikar. Üstelik blog yazısında bahsedilen HSBC, Lloyds, Bank of Scotland, Halifax gibi bankaların da Android Pay’i destekleyeceği bilgisi de Google’ı öne çıkaran bir başka konu.