Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci, Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma ve demokratikleşme projelerinden biri. AB’ ye üyelik sürecinde gerçekleştirilen her reform aynı zamanda daha güçlü ve daha demokratik bir Türkiye’nin inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımının sadece Türkiye’ye demokratik ve sosyoekonomik kazanımlar sağlamakla kalmayacağı, Avrupa’nın ekonomik, siyasal, stratejik önem ve derinliğini artırarak AB’nin de bölgesel bir güçten tam anlamıyla küresel bir güce dönüşmesine katkıda bulunacağı gerçeği karşısında bundan hem Türkiye’ nin hem de AB nin kazançlı çıkacağı gözden uzak tutulmamalı.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı (STD), Türkiye ve AB üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform ve mali destek aracı olarak düşünülmeli.

Program, Türkiye’yi Avrupa’ya daha iyi tanıtmak, Avrupa Birliği temel değerlerini, kanunlarını, siyasi ve ekonomik yapılarını da Türkiye’ye anlatmak üzere “kritik” bir rol üstleniyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülmekte, sözleşme makamı olarak Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından uygulamaya konuluyor ve 2008 yılından buyana farklı tema ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayacak şekilde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanıyor.

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı – Finans Kulüp, IV. STD Programı çerçevesinde, AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik projesini, İspanya’dan Valencia Genç Girişimci Derneği’nin (AJEV) ve Türkiye’den Bahçeşehir, Başkent, İzmir Ekonomi ve Okan Üniversitelerinin katılımı ile hazırlandı. Proje, Üniversite Gençlerine girişimcilik alanında bilgilendirme ve deneyim sağlamayı, KOBİ segmentideki şirketler için finansa erişim imkânlarının güçlendirilmesini hedefliyor ve finansal yönetim alanında deneyim kazanma imkânlarını sunuyor. Proje ile başarılı Genç Girişimciler’ in Valencia ziyareti ile oradaki uygulamaları öğrenme olanağının da sağlanması programlandı.