Finansal teknolojiler dünyasındaki sayılı unicorn’lardan biri olan Square şirketinin Avrupa’da hizmet vermek için gün saydığı Reuters haber ajansı tarafından açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’ta kurulan Squareup Europe Ltd. firmasının da bunun ilk hamlesi olarak gösterildi.

Amerika Birleşik Devletleri menşeli ve yaklaşık 6 milyar dolar piyasaya değeri bulunan Square, kurulduğu 2009 yılından bu yana kredi kartı okuma cihazlarında devrimsel bir yenilik getirmek için yola çıkmasıyla biliniyor. Hem Twitter hem de Square firmasının CEO’su olan Jack Dorsey, kendilerini yeni nesil mobil ödeme servisi olarak tanımlıyor.

Reuters’in bildirdiğine göre Square, geçtiğimiz ay Londra’da beta testlerine başlayarak ilk ödeme transferlerini yaptı. Firma kısa süre önce kredi kartı ile yapılan alışverişlerdeki iletişim sistemini kolaylaştırmanın yanı sıra ticari işletmelere rezervasyon servisi sunmaya da başlamıştı.

Akıllı telefon ve tabletleri POS makinesine dönüştürme gibi sıra dışı çözümleri olan Square şirketi, 2014 yılından itibaren müşterilerinin acil nakit ihtiyacını karşılayacak ek çözümler de barındırıyor. Müşterilerine kredi vermeye başlama kararının ardından 225 milyon dolarlık büyümeye giden firmanın günlük ortalama 1 milyon dolar seviyesinde kredi sağladığı biliniyor.

Yakın zaman içerisinde “Avrupa’da hizmet verebilir” pasaportuna sahip olan firmanın önündeki en büyük engel ise Brexit olacak gibi gözüküyor.