Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde gece yarısı Pokémon avına çıkan iki genç bilmeden haneye tecavüz edince ev sahibi tarafından kurşunlandı.

Tüm dünyada çılgınlık düzeyinde oynanmaya başlayan ve kullanıcılarının sokaklarda dolaşmasını şart koşan Pokémon GO oyunu hakkında çıkan haberlerin en ilginçlerinden biri Florida eyaletinden geldi. Gece yarısı 2:00 sularında gerçekleşen olayda bahçesinde iki gizemli şahıs gören ev sahibi ne olduğunu anlamak için dışarıya kulak kesildi. Bahçesinde gördüğü tanımadığı kişilerin birbirlerine, “Bir şey alabildin mi? (Did you get anything?)” diye sorması üzerine hırsız olduklarına kanaat getiren ev sahibi silahına davrandığı gibi bahçesine kurşun yağdırdı. Silah seslerini duyar duymaz bahçeden uzaklaşan ve bindikleri araçlarıyla olay yerinden uzaklaşan kişilerin hırsız olmadıkları, akılları bir karış havada Pokémon GO oyuncuları oldukları ortaya çıktı.

Olay yerine intikal eden güvenlik ekipleri mülk sahibinin korkutma amaçlı ateş ettiği konusuna kanaat getirdi. Ölümden kıl payı kurtulan gençler şans eseri zarar görmezken, otomobillerinin kaportası ve lastiklerinde kurşun izlerine rastlandı. Genç Pokémon GO oyuncuları haneye tecavüz iddiasıyla sorgulanmak üzere emniyet birimleri tarafından karakola götürüldü.