Akıllı telefon piyasasında suların durulmaya başladığı bir dönemde teknoloji devi Samsung, sıra dışı bir manevrayla Çin’in ünlü otomobil üreticisi BYD’nin hissesini almanın hazırlıklarını yapıyor. Çinli otomobil üretici BYD’nin hissesini alarak geleceğe yatırım yapmayı hedefleyen Samsung’un, elektrikli otomobil ve akıllı telefon pazarında söz sahibi olmayı planladığı konuşuluyor.

Henüz Samsung’un ne kadarlık hisseye talip olduğu açıklanmamış olsa da, kulislerde dolaşan bilgilere göre %4’lük bir oranın devredileceği tahmin ediliyor. Geleceğin en önemli projelerinden biri olan elektrikli otomobil sektörüne Samsung’un yapacak olduğu bu hamlenin oldukça kârlı olacağı ortada. Elektrikli otomobil pazarının şimdiden ısınmaya başladığını belli eden haberlerin sayısının sürekli artması Samsung’un yapacağı bu hamlenin ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor.

Apple’ın da yakın zaman önce dev bir hangar kiraladığı ve gizliden gizliye otomobil ürettiği iddialarının konuşulduğu hesaba katılınca elektrikli otomobil pazarının şimdiden kızışmaya başladığını söyleyebiliriz.