Uzun zamandır dedikodusu dolaşan ve geçtiğimiz hafta sonunda da söylentilerin ciddeyi gittikçe artan satınalma nihayet resmiyete döküldü: Verizon, 4,8 milyar dolar karşılığında Yahoo’yu satın aldı. İki tarafın da beklentilerinin karşılanması adına haftalardır devam eden pazarlık sonunda nihayete erdi. AOL’ün de sahibi olan Verizon, Yahoo’nun web üzerindeki varlıklarını almanın yanı sıra kendi telekomünikasyon altyapısıyla da birleştirecek.

Yahoo Yok Olmayacak

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, bu satınalma Yahoo markasının tamamen yok olacağı anlamına gelmiyor. Popülerliğini yitirmiş olmasına rağmen ana sayfasının her gün 43 milyondan fazla tık alması bazı alışkanlıkların kolay kolay yitirilmeyeceğinin de kanıtı. Hal böyle olunca elinin altında yüksek gösterim sayısına sahip bir ana sayfayı Verizon’ın bir kalemde silip atması mümkün gözükmüyor.

Ana sayfa haricinde Yahoo’nun sunduğu hava durumu ve finans servisleri de pek çok insanın düzenli olarak takip ettiği kategoriler arasında. Öte yandan şirkete bağlı olan meşhur blog servisi Tumblr ve yine oldukça popüler olan Flickr isimli fotoğraf paylaşım siteleri de hizmetlerini sürdürecek.

marissa_mayer

Marissa Mayer’ın Tazminatı Dudak Uçuklatıyor

Yahoo’da CEO olarak görev yapan Marissa Mayer’in görevinden ayrılacağı ve yerine de Verizon’ın EVP’si olan Marni Walden’ın geçeceği açıklandı. İlginç olan ise geçtiğimiz haftalarda ikinci çeyrek mali raporunun sunumunda veda eder gibi konuşan Marissa Mayer’ın beklentilerin aksine istifa etmeyeceği konuşuluyor. Yaptığı açıklamada Mayer, “Yahoo bünyesinde kalmayı planlıyorum. Şirketin gelecek dönem atılımlarında yer almak beni heyecanlandırıyor,” şeklinde ifadeler kullandı.

Mayer bir sene sonra şirketten kovulursa 55 milyon dolar tazminat alacak. Yahoo’da geçirdiği 4 yıllık tazminat ve şirketin başarıyla satışından doğan primi de alması halinde 140 milyon dolar civarında bir tutar banka hesabına yatacak.