Video oyunu yayıncılığının önde gelen ismi Twitch, uzun yıllardır oyun dünyasında adından söz ettiren oyun topluluğu ve yazılım üreticisi Curse’u satın alacağını açıkladı. Milyonlarca kullanıcısı bulunan oyunlara ek yazılımlar üreten Curse, özellikle World of Warcraft oyuncuları tarafından da sıklıkla takip edilen isimlerden biri.

Önce WoW Sonra Tüm Oyun Dünyası!

2006 yılında genç bir girişimci tarafından kurulan Curse, en ünlü MMORPG oyunlarından biri olarak gösterilen World of Warcraft’a add-on ismi verilen yardımcı yazılım üretmesi ve paylaşması ile adını duyurmuştu. Kısa sürede çok yüksek ziyaretçi rakamlarına ulaşan Curse web sitesi önce oyuncu topluluğuna, daha sonra ise add-on yazılımcılarıyla oyuncuları buluşturan bir portal haline dönüştü.

Yakalanan başarının ardından World of Warcraft’la sınırlı kalmayan Curse, başta League of Legends olmak üzere Minecraft, Pokémon, Diablo III ve Hearthstone gibi milyonlarca oyuncusu bulunan yapımlar için de paylaşımlar yapmaya başladı. Ayda 30 milyondan fazla oyunucunun ziyaret ettiği Curse platformu, oyun içi sohbet altyapısı da kurarak popülerliğini artırdı.

Yayıncılar ve İzleyenler Daha Samimi Olacak

Dünyanın dört bir tarafındaki oyuncuların odalarını yayın stüdyosuna çeviren Twitch, belirgin bir yükseliş yakalayan Curse platformunu satın alarak oyun dünyası adına önemli bir hamle yapmış oldu. Bünyesinde üçüncü parti yazılım geliştirilmesini ve milyonlarca oyuncunun bir araya geldiği topluluklar oluşturulmasını hedefleyen Twitch, yayıncılar ve izleyenler arasındaki köprünün daha verimli çalışması için de yenilikler sunmak istiyor.