Daha modern ve daha iyi hizmet vermek için sonra derece farklı bir yöntem izlemeyi kafaya koyan Hindistan menşeli banka HDFC, müşterilerini özel geliştirilmiş bir robotla kapıda karşılayacak. Hindistan’ın ikinci en büyük özel bankası olarak bilinen HDFC, bu enteresan atılımla müşterilerinin hem ilgisini çekebilmeyi hem de onlara daha iyi hizmet verebilmeyi planlıyor.

Hızlıca Hesap Açıyor, Fatura Tahsilatı Yapıyor

Günlük hayatta sıklıkla uygulanan fatura ödeme ya da para transfer yapma gibi işlemlerde müşterilere yardımcı olacak robot, farklı konularda hizmet almak isteyen müşterileri ise ilgili departmanlarda bulunan memurlara yönlendirebilecek. Basit bir sıra fişi otomatının çok ötesinde olan robot, bol transistörlü işlemcilerle donatılmış, son derece akıllı bir asistan sayılabilir.

robot insan işbirliği

Müşterilere oldukça sempatik yaklaşan robotun pilot uygulamaya geçtiği Mumbai’deki banka şubesi deyim yerindeyse müşteri akınına uğradı.

Bankanın sempatik görevlisi olan insansı robotun içerdiği sensörler, karşısındaki insanın duygularını anlamaya da imkan tanıyor. Geçtiğimiz sene Japonya’da tanıtımı yapılan Nao idimli robot, yaklaşık 8.000 dollar mal olmuş.

Japonca, İngilizce ve Çince bilen robot, banka müşterilerine hızlı biçimde hesap açabiliyor.