New York merkezli finansal servis sağlayacısı TIAA sesle otorizasyon sistemine geçeceğini duyurdu. Yeni geliştirdikleri sesle tanıma özelliği sayesinde TIAA müşterileri “ses izi (voiceprint)” oluşturarak kendilerini sisteme tanıtabilecekler. Uzun şifreler girip telefona gelecek PIN kodunu beklemek yerine, sadece telefona doğru kelimeyi söyleyerek giriş yapacak ve tüm finansal işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yeni Teknoloji Özellikle Yaşlıların Hoşuna Gidecek

TIAA’in Başkan Yardımcısı Scott Blandford, sesli şifre sistemi sayesinde şirketlerinin teknolojik anlamda bir kademe yükseldiğini belirterek, müşterilerine daha kolay ve kullanışlı bir hizmet sunacaklarının da altını çizdi.

tiaa

Kademeli biçimde firmanın sunduğu tüm finansal uygulamalarda geçerli olacak olan sesli şifre sisteminin, dijital cihazlarla arası iyi olmayan orta yaş üstü müşteriler tarafından bilhassa tercih edileceği düşünülüyor.

1918 yılında hayata geçen TIAA yatırım, bankacılık, danışmanlık ve emeklilik gibi konularda finansal çözümler sunuyor. 2016 yılı itibarıyla 889 milyar dolar gibi bir meblağın kontrolünü sağlayan New York merkezli şirketin toplam çalışan sayısı 12.500 olarak belirtildi.