Son dönemlerde teknoloji dünyasının en çok konuştuğu konuların başında Samsung Galaxy Note 7 telefonlarının bataryalarındaki sorundan ötürü patlaması geliyor şüphesiz. Tüm dünyada yankı uyandıran, kimi araçlarda ve garajlarda yangına sebebiyet veren bu ciddi sorun ülkemize pek yansımadı. Biz Türklerin genlerine işleyen gamsız tutumu, Note 7 telefonları için de geçerli oldu. Dünya çapında geri iade edilen Note 7 miktarı yüzde 80’lere ulaşırken, ülkemizde değişime gönderilen Note 7 sayısı yüzde 10 seviyelerinde geziniyor.

Dünya Patlamalar ve Dava Haberleriyle Çalkalandı

Samsung’un 2016 yılındaki amiral gemisi olarak adlandırılan Note 7’deki batarya sorunu, şirket hakkında tazminat davalarının açılmasına da yol açmıştı. Hemen bir değişim programı başlatan Samsung, piyasadaki tüm Note 7’leri geri topladığını açıkladı. Gerekli kontroller yapılarak, güvenli etiketiyle yeniden kullanıcılara sunulan Note 7’lerin bazılarında hala sorun olduğu da geçtimiz günlerde ortaya atılan önemli bir iddiaydı.

note 7 yine patladı

Türklerin Umurunda Olmadı

Dünyada bunlar yaşanırken Türkiye’de ise son derece sakin ve amiyane tabirle gamsız bir hava esiyor. Türkiye’de satılan Note 7’lerin sadece yüzde 10’luk kısmının iade edilmesi, telefonların patlama ihtimaline karşı son derece umursamaz olduğumuzu gösteriyor.