Bir türlü üstesinden gelinemeyen batarya sorunu yüzünden patlamasına hız kesmeden devam eden Samsung Galaxy Note 7’ler, teknoloji basınını yaklaşık iki haftadır temcit pilavı gibi aynı konuyu tekrar tekrar gündeme taşımak zorunda bıraktı. Geri toplanan Samsung Galaxy Note 7’lerin “güvenli” etiketiyle satılan yenilenen sürümlerinin de patlama haberlerinin durmaksızın geliyor olması işin ciddiyetini iyice artırdı. AT&T ve T-Mobile gibi ünlü firmaların da Note 7 satışlarını durdurmaları üzerine durumu yeniden ele alan Samsung’un Note 7 üretimini askıya aldığı iddia edildi.

Samsung Galaxy Note 7’ler Canları Sıkıldıkça Patlıyor

Bataryasındaki bir türlü çözülemeyen problem yüzünden kafasına göre alev alan, bazen de patlayan Samsung Galaxy Note 7’lerin geri toplandığını artık sağır sultan bile duydu. Ülkemizde çok fazla ilgi gösterilmemiş olsa da tüm dünya Samsung Galaxy Note 7’lerini iade ederek yenileriyle değiştirdi.

Bu sabah ise teknoloji basını yepyeni bir haberle uyandı. Yurt dışındaki pek çok teknoloji sitesinin de belirttiği üzere, Güney Koreli bir yayın olan Yonhap News, Note 7 üretiminin geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

samsung-galaxy-note-7-exploding

Yenilenen ve bataryasındaki sorunun çözüldüğü iddia edilen yeni Samsung Galaxy Note 7’lerin de patladığı haberleri geçtiğimiz hafta basında yer bulmuştu. İlk aşamada Samsung’un yalanladığı bu haber üzerine kısa süreliğine olay kapanmış gibi gözükse de hafta sonu dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yeni patlama ve yanma haberleriyse işin rengini değiştirdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinden üç farklı patlama ve yanma haberleri basında yer buldu. Son olarak Minnessota’da meydana gelen ve üzerinde “güvenli” etiketi bulunan Note 7’nin patlaması sonunda 13 yaşındaki Abby Zuis isimli bir çocuk hafif yaralandı. Bir anda alevler içinde kalan telefon aileye korku dolu anlar yaşattı.

Hafta sonu yaşanan bu yeni patlama ve yanma haberlerinin ardından Samsung henüz resmi bir açıklama yapmadı.