İngiltere’deki Salford Üniversitesi, Pokémon’ları lisans programının içine dahil etti. Daily Mail gazetesinin yaptığı habere göre, Bilişim Teknolojileri bölümünde okuyan öğrencilere lisans programlarının bir parçası olarak Pokémon Go oynamaları tavsiye ediliyor.

Dersin Konularına Tam Uyum Sağladı

Yetkililerin detaylı açıklama yapmamış olmaları, Pokémon Go’nun üniversitedeki lisans programına ne gibi etkisi olduğu konusunu muallakta bıraksa da, yetkili ağızların sarf ettiği sözler, oyunu fazlasıyla ciddiye aldıklarını gösteriyor.

Salford Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. David Kreps, derste anlattıkları konuların Pokémon Go’nun oluşturduğu popülarite ile tam uyuştuğunu, uygulamaya geçirdikleri yeni sistemle de öğrencilerin derse daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

pokemon-go-beklentileri-asti

Dr. David Kreps, derste anlattıkları konulara tam uyum sağlayan oyunu tarif ederken, “Pokemon Go, dijital kamera ve GPS konum sensörü gibi, bilgi sistemlerinin önemli pek çok teknolojisini internet üzerinden kullanıyor,” sözlerini kullandı.

Pokémon Go’yu lisans programı içine dahil etmeyi akıl eden ilk üniversite Salford değil. Idaho Üniversitesi de “Popüler Kültür Oyunları” adı altında bir sınıf açmış, dersi geçmek için de Pokémon Go’yu düzenli olarak oynama şartı koymuştu.