Önceki gün üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Thomson Reuters, dünya genelinde finans, risk, teknoloji ve operasyon birimlerinden toplam 2 bin kişilik işten çıkarma yapacağını duyurdu. Küçülmenin gerekçesini “şirket yapısını düzenlemek” olarak açıklayan yetkililer, bu yeniden yapılanmanın dünya genelinde 39 ülkede ve 150 lokasyonda çalışan 48 bin kişilik iş gücünün yüzde 4’ünü etkileyeceğine dikkat çekti.

İşten çıkarmaların büyük oranda finans ve risk işleri bölümü, kurumsal, teknoloji ve operasyonlar grubunu etkileyecek. Yapılan duyuru sonucunda New York ve Toronto’da şirket hisseleri yüzde 4 artış gösterdi. Thomson Reuters CEO’su Jim Smith bu hamlenin işi basitleştirmek ve bürokrasiyi ortadan kaldırmak için atıldığını söylerken, “Bugüne kadar işimizi yavaşlatan karmaşık katmanlardan şirketi arındırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Smith ayrıca işten çıkarmaların personelin performansıyla ya da pazar dinamikleriyle ilgili olmadığını dile getirdi. Thomson Reuters Q3 2016 için 286 milyon dolar kâr açıkladı. Önceki yıl aynı çeyrekte kârlılık 293 milyon seviyesindeydi. Şirketin bu çeyrekte geliri ise 2,74 milyar dolar düzeyinde sabit kaldı.