Dijital para birimi bitcoin’in elde edilmesi kadar, ele geçirilmesi de zor. Forbes’ta yer alan makaleye göre Kolombiyalı Jered Kenna’nın dijital mal varlığını ele geçirmek isteyen siber korsanlar, inanması güç bir yol izleyerek amacına ulaştı.

Habere göre hacker’lar önce kimlik sahteciliği yaparak Kenna’nın mobil telefon numarasını kayıtlı bulunduğu T-Mobile’dan başka bir operatöre taşıdılar. Buradan numara suçluya ait bir Google ses hesabına bağlandı ve hacker, Kenna’ya gelen çağrıları ve yazılı mesajları görebilir hale geldiler. Böylelikle e-posta adresiyle başlayarak, iki adımlı doğrulama ve sıfırlama güvenliğine sahip tüm dijital varlıkların parolalarını sıfırladılar. İki ayrı banka ve iki ayrı bitcoin servisinin yanı sıra, Kenna’nın Windows ve PayPal giriş bilgileri de hacker’lar tarafından sıfırlandı.

Her ne kadar bankalarda gerçekleşen işlemler geri döndürülebilir nitelikte olsa da, çalınan milyon dolar değerindeki bitcoin tamamen hırsızların eline geçmiş oldu. Bitcoin hırsızlığının bu geri döndürülemez yapısı özellikle maddi beklenti içinde olan hacker’ların sanal namlularını bitcoin kullanıcılarına çevirmesine neden oluyor.