Alibaba gibi bir e-ticaret devinin dijital bankacılık sektörüne de geçiş yaptığı bir dünyada, bankaların e-ticaret sularında yüzmesine ne engel olabilir ki? Emirates NBD bankası, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki internet ticaretini yeniden şekillendirecek bir atılıma imza atarak, SkyShopper isimli online alışveriş merkezini duyurdu.

Tüm firmalardan yapılan alışverişler tek seferde ödenecek

Emirates NBD; uçuş, otel, elektronik ve moda ürünlerinden eğlenceye ve bakkaliyeye kadar her türlü ürünün yer aldığı bir online alışveriş merkezini hayata geçiriyor. Bölgenin önde gelen pek çok firması ile anlaşma yapan Emirates NBD, müşterilerine geniş ürün yelpazesi sunan bir portal oluşturmayı planlıyor.

SkyShopper isimli dijital alışveriş merkezinin ortakları arasında popüler seyahat rezervasyon siteleri Cleartrip ve Musafir yer alıyor. Önde gelen moda ve yaşam tarzı portalı Namshi ve Axiom firmalarının yanı sıra, Jumbo ve Sharaf DG gibi elektronik mağazaları da bu oluşumda bulunuyor.

Müşteriler, Platinumlist’te en sevdikleri şovlara bilet ayırt edebiliyorlar. Trolley.ae aracılığıyla da yemek sipariş edebiliyorlar. İşin güzel yanı ise, tüm bu fimalardan yapılan alıverişlerin tek seferde toplu halde ödenebiliyor olması.

Suvo Sarkar: “Sektöre katma değer sağlayacağız.”

Emirates NBD, Perakende Bankacılık ve Servet Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve Grup Başkanı Suvo Sarkar, “SkyShopper’ın piyasada kendine yer bulmasıyla birlikte, bölgedeki online alışveriş deneyimi daha da zengin hale gelecek. Her geçen gün artan online alışveriş talebine Emirates NBD olarak katma değer sağlamak amacındayız” dedi.

“Hızlı büyümesine rağmen BAE’nin e-ticaret sektörü halen nakit temini üzerine kurulu. SkyShopper ise bu algıyı kırarak uçak biletinden cep telefonlarına hatta lüks eşyalara kadar her türlü ürüne Emirates NBD’nin güvenilir ödeme platformu üzerinden ulaşacaklar.”