Japonya’nın en büyük kripto para borsası bitFlyer, Visa tabanlı ön ödemeli bitcoin kartı çıkaracağını açıkladı. Günlük kullanıma uygun olarak tasarlanan kart, Visa’nın geçerli olduğu tüm noktalarda kullanılabilecek.

Kripto para birimlerini günlük kullanım alışkanlarından biri haline getirmek isteyen bitFlyer, Visa ile anlaşarak ön ödemeli kart uygulamasına geçeceğini açıkladı. Kullanıcılar, bitFlyer hesapları aracılığıyla kartlarına bitcoin yükleyebilecek ve Visa’nın geçerli olduğu her noktada rahatlıkla kullanabilecekler. BitFlyer tarafından yapılan açıklamaya göre, Visa tarafından desteklenen bitcoin ön ödemeli kartları, 200’den fazla ülkede ve 40 milyondan fazla işletmede geçerli olacak.

Yüklenebilecek miktarlar sınırlı

Herhangi bir kayıt ücreti ya da üyelik aidatı olmayan kartlardaki tek sınır, maksimum bitcoin yükleme miktarında karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar tek seferde 30 bin yenden (yaklaşık 270 ABD doları) fazla yükleme yapamıyorlar. Aynı şekilde bir ay içinde ön ödemeli karta yüklenen miktar da 120 bin yeni (yaklaşık 1.000 ABD doları) geçemiyor. 5 yıl boyunca geçerli olması planlanan kartların kullanım ömürleri içinde en fazla 1 milyon yen (yaklaşık 8.800 ABD doları) yükleme yapılabiliyor. Kullanım süresi dolan kartın yenisi temin edildiğinde maksimum limitler de sıfırlanıyor.

İlk etapta test amaçlı kullanılması planlanan ön ödemeli bitcoin kartlarının, bitFlyer’in resmi web sitesi üzerinden yapılacak başvuruları da sadece 6 ile 22 Ekim arasında geçerli olacak. Vandle Card ile de bağlantılı olan ön ödemeli kartlar, ilgili web sitesi üzerinden posta ile gönderiliyor.

Doğu Asya’da kripto para birimlerine olan ilgi artacak

Uzmanlara göre, bitFlyer’in Visa destekli ön ödemeli bitcoin kartının piyasaya sürülmesi, Doğu Asya’da bir dönüm noktasına işaret ediyor. Başta Çin olmak üzere Asya’da kripto para birimlerinin ilgi gördüğü kesin, ama Doğu Asya bölgesinde ilginin az olduğu da bir gerçekti. Atılacak bu adımın ardından Asya’nın doğu bölgelerinde de kripto para birimlerine karşı talebin artması bekleniyor.

BitFlyer tarafından sunulan ön ödemeli kartların sadece Japon yenine destek vermesi ilk bakışta bir dezavantaj gibi gözükse de, kripto para birimi bitcoin’in hükümet tarafından desteklenen herhangi bir para birimine hızlıca çevrilmesi, farklı para birimlerine dönüştürme konusunda kolaylık sağladığı da kesin.

BitFlyer ön ödemeli bitcoin kartına nasıl yükleme yapılıyor?

Vandle Card’ın web sitesinde anlatıldığına göre, NTT Docomo mobil ödeme ya da Pay-Easy teknolojisine sahip ATM’ler üzerinden ön ödemeli bitcoin kartlarına yükleme yapılabiliyor. Tüketiciler ayrıca, Family Mart, Lawson, Circle K, Sunkus, Mini Stop ve Seicomart gibi marketlerden de yükleme yapma imkanına sahipler. BitFlyer tarafından tanımlanan bir QR kod ile de bitcoin destekleyen bütün dijital cüzdanlardan ve kripto para borsalarından para aktarımı seçeneği de kullanıcılara sunulacak.

Daha önce Bitpay de Visa tabanlı bitcoin ön ödemeli kart çıkarmıştı

Bitcoin’in yaygınlaşma süreci son hızla devam ediyor. Başta Japonya olmak üzere birçok ülkede alışverişlerde bitcoin kulanımının serbest bırakılmasının ardından, şimdi de bitcoin ön ödemeli kartı piyasaya sürülüyor. Bitpay tarafından müşterilerine sunulacak olan Visa tabanlı ön ödemeli kartlar resmen kullanılmaya başlıyor.

Visa tabanlı ön ödemeli kart sayesinde, müşteriler hesaplarındaki bitcoin’i otomatik olarak dolar, avro ve sterline çevirerek alışveriş yapabilecekler. Bitcoin kullanımını oldukça kolay hale getirecek olan bu yeni kartın, aralarında ABD, Almanya, Arjantin, Çin ve Japonya’nın da bulunduğu toplamda 131 ülkede geçerli olacağı açıklandı.

25 Yaşında Bitcoin Milyoneri Oldu