2 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Talk-A-Bot ve Cellum chatbot ödemelerini tanıttı

San Francisco’da düzenlenen TechCrunch Disrupt etkinliğinde Macaristan menşeli startup Talk-A-Bot, chatbot çözümünü duyurdu. Bireysel kullanıcılara özel olarak sunulan, insani konuşma yeteneği içeren uygulama, dijital cüzdan uygulaması sağlayıcısı Cellum’un güvenli işlem platformuyla da entegre biçimde çalışıyor. Bu sayede satın alma işlemleri hem daha kolay hem de daha güvenli hale geliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 2,5 milyar kişinin sohbet uygulamalarını günlük olarak kullandığını belirten Talk-A-Bot yetkilileri, sohbet ekranları ile para transferi işlemlerinin de oldukça yüksek potansiyel barındırdığını vurguluyorlar.

Gerek iş dünyası gerekse tüketici pazarında otomasyonun kaçınılmaz olduğunu belirten yetkililer, sohbet uygulamaları ile bütünleşik çalışan ve katma değerli çözümler sunan uygulamalar üretmek için çalıştıklarını da ifade ettiler.

Samsung Pay, Co-op Bank müşterileri için kullanıma açıldı

Samsung Electronics, dijital cüzdan Samsung Pay’ın Birleşik Krallık’taki Co-operative Bank kart sahiplerine açıldığını bir basın bildirisi yayımlayarak açıkladı.

Basit, güvenli ve hemen hemen her yerde bulunan Samsung Pay çözümünün, kullanıcıların daha hızlı ve daha akıllıca alışveriş yapmalarını sağladığını belirten Samsung yetkilileri, Galaxy Note8, S8 veya S8 + kullanıcılarının yeni bir biyometrik güvenlik seviyesi sağlayarak ödemeleri yetkilendirmek için iris tarayıcı teknolojisinden de yararlanabileceklerini ifade ettiler.

Co-operative Bank, Mastercard ve Visa da dahil olmak üzere Samsung Pay’ın desteklediği büyük ödeme ağları bütünleşik çalışıyor. Samsung Pay, ile akıllı elektronik cihazlarla ödeme yapmak için basit ve kullanışlı bir çözüm sunuyorlar.

Microsoft ile Hearsay Systems iş birliklerini duyurdular

Finansal hizmetler endüstrisi için danışman bulut çözümleri sağlayıcısı Hearsay Systems, Microsoft Envision ile iş birliği içine girdiğini açıkladı.

Finansal hizmetler firmalarına yeni nesil teknolojilerle geliştirilmiş, danışmanlık hizmeti vereceklerini söyleyen Hearsay Systems yetkilileri, bunun için de Microsoft tarafından sunulan Envision altyapısını kullanacaklarını belirttiler.

Hearsay teknolojisinin, Microsoft’un iş uygulamaları ve endüstrisi genel müdürü Alysa Taylor tarafından düzenlenen “Transforming Line of Business with Modern Applications” başlıklı sunumda tanıtılacağı açıklandı.

Hearsay ve Microsoft, mali kurumların karşı karşıya bulunduğu belirli zorlukları ele almaya odaklanacak ve bunlara uyumlu çözümler üretecek.

Hawk Incentives mobil cüzdanlar için ön ödemeli kart sunmaya başladı

Ödül ve teşvik çözümleri sunan bir Blackhawk Network şirketi olan Hawk Incentives, önemli cep cüzdanlarına eklenebilen Mastercard ön ödemeli kartlarını duyurdu.

Blackhawk’ın “Digital Pass” teknolojisinden yararlanarak, promosyonlar ve teşvikler için cüzdan özellikli Mastercard ön ödemeli kartlar yalnızca Hawk Incentives müşterileri tarafından kullanılabilecek. Blackhawk’ın “Digital Pass” teknolojisinin, sadakat programlarını, hediye kartlarını ve diğer teklifleri mobil cüzdanlara bağlayarak, basit ödeme araçlarının ötesine geçeceği açıklandı.

Hawk Incentives Pazarlama Başkan Yardımcısı Theresa McEndree, “Teşvik veya promosyon ödüllerini bir cüzdan ile bağlama yeteneği, oyun değiştiren bir yeniliktir” açıklamasında bulundu.