6 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

CIA’in eski müdür yardımcısı Mastercard’a kıdemli danışman olarak atandı

Mastercard, siber güvenlik konusunda kıdemli danışman olarak eski CIA müdür yardımcısı Jeanne Tisinger’i seçtiğini açıkladı.

Şirketin güvenlik stratejisinin geliştirilmesinin yanı sıra, kamu politikası girişimlerinin uygulanması ve genişletilmesine katkıda bulunacak olan Tisinger, bu alanlardaki mevcutta kullanılan ve gelecekte kullanılması planlanan teknolojilerin geliştirilmesine odaklanan programlarda da söz sahibi olacak.

Gündelik faaliyetlerde teknolojinin devrim niteliğinde öneme sahip olduğuna dikkat çeken Mastercard, en yeni güvenlik ürünlerini ve hizmetlerini geliştirmek için de yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı. Yapacakları yatırımların ardından müşterilerine sundukları hizmetlerin yüksek güvenlik standartlarına sahip olması için konusunda uzman kişilerle çalışmak istediklerini söyleyen Mastercard yetkilileri, CIA eski müdür yardımcısı Jeanne Tisinger ile çalışmanın doğru bir karar olduğunu vurguladılar.

Robo-advisory startup’ı Birdee, Sutor’un hizmet olarak bankacılık (Banking-as-a-service) servis sağlayıcısı oldu

Sutor tarafından sunulan bankacılık platformunun ilk uluslararası robot danışman (robo advisor) hizmeti sağlayıcısı Birdee firması oldu.

Lüksemburg’da varlık yönetimi lisansı sahibi olan Birdee, Belçika ve Lüksemburg’daki müşteri portföyüne yatırım fırsatlarını sunuyor. Müşterilerin mali hedeflerini belirleyip risk profili değerlendirmesi yapan Birdee, 17 farklı tematik yatırım portföyünü müşterilerine ulaştırıyor.

Birdee’nin tam dijitalleştirilmiş yatırım platformu ile Sutor Bank’ın portföyü ve yönetim sistemi arasındaki iletişim tamamen otomatik hale getirilmiş ve API uygulamaları ile hayata geçmiş durumda. Müşterilerin takibi, fonların düzenlenmesi ve güncel portföy verilerinin iletilmesi API’ler aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

BBVA, Telefonica ile küresel ağ ortaklığı anlaşması imzaladı

BBVA, Telefónica ile bankanın iletişimlerini optimize etmesine, teknolojik ağının kapasitesini artırmasına ve buluttaki operasyonların kolaylaştırmasına olanak tanıyan küresel bir stratejik anlaşma imzaladı.

İkiliyi bir araya getiren anlaşma, BBVA’nın daha esnek ve ölçeklenebilir bir dijital banka haline gelmesi için stratejik ortaklarla yapacağı ittifaklar dizisine katkıda bulunuyor. BBVA CEO’su Carlos Torres Vila ve Telefónica COO’su Ángel Vilá Boix, Madrid’de bir araya gelerek ortaklığı ilan eden sözleşmeyi imzaladılar.

“Müşterilerin hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olacak dijital ürünleri ve hizmetleri sunmak için çalışan BBVA’nın kilit unsurlarının başında iletişim, teknoloji ve dijital dönüşüm süreci geliyor,” şeklinde açıklama yapan Carlos Torres Vila, Telefónica ile imzalanan anlaşmanın müşterilerinin hayatını olumlu yönde etkilemek için en iyi çözümler sunan banka olma stratejilerini güçlendirdiğini ifade etti.

Eurex, elektronik fiyat keşif platformunu kullanıma açıyor

Deutsche Börse Group’un bir parçası olan uluslararası türev ürün pazarı Eurex, pazar trendini yönlendirmek ve üye ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için hizmet yapısını geliştirme kararı aldı.

Dördüncü çeyrekte Avrupa’nın en büyük türev piyasası olmak için kolları sıvayan Eurex, bankanın broker ve satıcılar arası ticaret işlemlerinde, piyasa yapıcılarıyla temasa geçerek ticaret faizlerine eşdeğer bir fiyat bulmak için teklif talep etmesini sağlayan bir elektronik fiyat keşif platformu başlatacak.

Sunulacak olan hizmet başlangıçta sabit getirili ve para piyasası türevleri için kullanılacak olsa da kısa zaman sonra diğer varlık sınıfları sisteme dahil olacak.